עבודה זו בוצעה במטרה לבחון ולהגדיר את הגורמים המשפיעים על התפתחות מחלת הכתם השחור (Black Spot) במטעי אפרסמון מסחריים, זאת כדי שניתן יהיה לפתח גישה יעילה להפחתת הנגיעות והנזק שהמחלה גורמת. נמצא שהגורם המרכזי המשפיע על התפתחות המחלה במטע הוא סדקים ופצעים בפרי, וכי תכשירי ההדברה הקיימים לא יפתרו את הבעיה.
עבודה זו בוצעה במטרה לבחון ולהגדיר את הגורמים המשפיעים על התפתחות מחלת הכתם השחור (Black Spot) במטעי אפרסמון מסחריים, זאת כדי שניתן יהיה לפתח גישה יעילה להפחתת הנגיעות והנזק שהמחלה גורמת. נמצא שהגורם המרכזי המשפיע על התפתחות המחלה במטע הוא סדקים ופצעים בפרי, וכי תכשירי ההדברה הקיימים לא יפתרו את הבעיה.