בשלוש העונות האחרונות, מיד לאחר הקטיף ובעודם במטע, טופלו פירות מנגו מסחרית באמצעות טבילה במי סודה 0.1%, וזאת על פי שיטה שפורסמה באוסטרליה ויושמה בארץ למניעת נזקי שרף. בשנת 2000 הוחל בהברשה חמה בבית האריזה, והשילוב של שתי השיטות שמר על איכות הפרי תוך הפחתת נזקי שרף. ואולם, למרות טיפולים אלה נצפתה הגברה ברקבונות עוקץ בפירות המנגו שאוחסנו לטווח ארוך. במסגרת העבודה המסוכמת להלן נבחן, כתחליף לסודה, חומר החיטוי Sporekill (אמוניום רביעוני) כתוספת למי הטבילה במטע, וזאת כחלק מפרוטוקול הטיפול במנגו. תוצאות ראשוניות מצביעות על שיפור פרוטוקול העבודה, אולם השיטה חייבת להיבדק בהיקף מסחרי לפני יישום נרחב.
בשלוש העונות האחרונות, מיד לאחר הקטיף ובעודם במטע, טופלו פירות מנגו מסחרית באמצעות טבילה במי סודה 0.1%, וזאת על פי שיטה שפורסמה באוסטרליה ויושמה בארץ למניעת נזקי שרף. בשנת 2000 הוחל בהברשה חמה בבית האריזה, והשילוב של שתי השיטות שמר על איכות הפרי תוך הפחתת נזקי שרף. ואולם, למרות טיפולים אלה נצפתה הגברה ברקבונות עוקץ בפירות המנגו שאוחסנו לטווח ארוך. במסגרת העבודה המסוכמת להלן נבחן, כתחליף לסודה, חומר החיטוי Sporekill (אמוניום רביעוני) כתוספת למי הטבילה במטע, וזאת כחלק מפרוטוקול הטיפול במנגו. תוצאות ראשוניות מצביעות על שיפור פרוטוקול העבודה, אולם השיטה חייבת להיבדק בהיקף מסחרי לפני יישום נרחב.