חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
טיפולי מטע לשיפור איכות פרי המנגו לאחר קטיף
מחבר :
אקרמן, מרים
;
.
דוידזון, מעין
;
.
הוברמן, לאה
;
.
פייגנברג, אולג
;
.
פרוסקי, דב
;
.
קובילר, אילנה
;
.
מחברים נוספים:
כרך :
שנה:
2009
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

בשלוש העונות האחרונות, מיד לאחר הקטיף ובעודם במטע, טופלו פירות מנגו מסחרית באמצעות טבילה במי סודה 0.1%, וזאת על פי שיטה שפורסמה באוסטרליה ויושמה בארץ למניעת נזקי שרף. בשנת 2000 הוחל בהברשה חמה בבית האריזה, והשילוב של שתי השיטות שמר על איכות הפרי תוך הפחתת נזקי שרף. ואולם, למרות טיפולים אלה נצפתה הגברה ברקבונות עוקץ בפירות המנגו שאוחסנו לטווח ארוך. במסגרת העבודה המסוכמת להלן נבחן, כתחליף לסודה, חומר החיטוי Sporekill (אמוניום רביעוני) כתוספת למי הטבילה במטע, וזאת כחלק מפרוטוקול הטיפול במנגו. תוצאות ראשוניות מצביעות על שיפור פרוטוקול העבודה, אולם השיטה חייבת להיבדק בהיקף מסחרי לפני יישום נרחב.

הערות:
הערות לעורכים:
Sporekill
אחסון מזון
הברשה חמה
מנגו
ריקבונות בצמחים
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
36864
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
27/08/2018 10:35
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
טיפולי מטע לשיפור איכות פרי המנגו לאחר קטיף

בשלוש העונות האחרונות, מיד לאחר הקטיף ובעודם במטע, טופלו פירות מנגו מסחרית באמצעות טבילה במי סודה 0.1%, וזאת על פי שיטה שפורסמה באוסטרליה ויושמה בארץ למניעת נזקי שרף. בשנת 2000 הוחל בהברשה חמה בבית האריזה, והשילוב של שתי השיטות שמר על איכות הפרי תוך הפחתת נזקי שרף. ואולם, למרות טיפולים אלה נצפתה הגברה ברקבונות עוקץ בפירות המנגו שאוחסנו לטווח ארוך. במסגרת העבודה המסוכמת להלן נבחן, כתחליף לסודה, חומר החיטוי Sporekill (אמוניום רביעוני) כתוספת למי הטבילה במטע, וזאת כחלק מפרוטוקול הטיפול במנגו. תוצאות ראשוניות מצביעות על שיפור פרוטוקול העבודה, אולם השיטה חייבת להיבדק בהיקף מסחרי לפני יישום נרחב.

פרסום מקצועי
נגישות
menu      
אולי יעניין אותך גם