נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
נגיהה עצמית כאמצעי מעקב מחקרי אחר הבשלה בענבים
מחבר :
זוטחי, יוחנן
;
.
לוריא, סוזן
;
.
ליכטר, אמנון
;
.
קפלונוב, טטיאנה
;
.
מחברים נוספים:

בהר, אשקין

כרך :
66
שנה:
2012
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
46
עד עמוד:
49
(
סהכ עמודים:
4
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

בנגיהה עצמית, או באוטו-פלואורסצנציה ( Auto-fluoresence ), הח 􀂣ו מר הנבדק מוקרן בגל קצר ופולט גל ארוך יותר, כאשר עוצמת הקרינה הנפלטת משמשת מדד לכמות החומר. אחד החומרים העיקריים ברקמה הצמחית הפולטים אור בתגובה להקרנה הוא מולקולת הכלורופיל. במהלך ההבשלה יש פירוק של כלורופיל והצטברות של חומרים החוסמים את הקרינה. במעקב שבועי אחר ההבשלה בענבים ירוקים ‘תומפסון’ תועדה העלייה ברמת הסוכר מתחילת יולי עד סוף אוגוסט. במקביל נמדדה הנגיהה העצמית של הענבים באמצעות מכשיר נייד במדד שנקרא Simple Fluorescence Red) SFR). מדד זה ירד בהדרגה במקביל לעלייה בסוכר במתאם גבוה מאד בין ממוצעי הערכים. במדידה שבוצעה בבציר ראשון נמצאה ירידה מובהקת של ערכי ה- SFR לאחר האחסון, אך בבציר שני הערכים ההתחלתיים של ענבים פרוטים היו נמוכים יותר, ללא הבדל במדידות לאחר האחסון. במדידה של השפעת הטיפול בחומצה אבציסית (ABA) על הצבע האדום בענבי ‘קרימסון’ נמצאה השפעה מובהקת של הטיפולים על צבע הפרי כאשר המדידה בוצעה על פי יחס אוטו-פלואורסצנציה שכויל למדידת אנטוציאנינים. תוצאות אלו מוכיחות כי השימוש בנגיהה עצמית הוא כלי מחקרי יעיל מאד למעקב הבשלה ובחינת השפעה של טיפולים על ההבשלה בענבי מאכל.

הערות:
הערות לעורכים:
ABA
Auto-fluoresence
Simple Fluorescence Red
גפן / ענבים
הבשלה
כלורופיל
תומפסון
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
36946
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
27/08/2018 14:19
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
נגיהה עצמית כאמצעי מעקב מחקרי אחר הבשלה בענבים

בהר, אשקין

66

בנגיהה עצמית, או באוטו-פלואורסצנציה ( Auto-fluoresence ), הח 􀂣ו מר הנבדק מוקרן בגל קצר ופולט גל ארוך יותר, כאשר עוצמת הקרינה הנפלטת משמשת מדד לכמות החומר. אחד החומרים העיקריים ברקמה הצמחית הפולטים אור בתגובה להקרנה הוא מולקולת הכלורופיל. במהלך ההבשלה יש פירוק של כלורופיל והצטברות של חומרים החוסמים את הקרינה. במעקב שבועי אחר ההבשלה בענבים ירוקים ‘תומפסון’ תועדה העלייה ברמת הסוכר מתחילת יולי עד סוף אוגוסט. במקביל נמדדה הנגיהה העצמית של הענבים באמצעות מכשיר נייד במדד שנקרא Simple Fluorescence Red) SFR). מדד זה ירד בהדרגה במקביל לעלייה בסוכר במתאם גבוה מאד בין ממוצעי הערכים. במדידה שבוצעה בבציר ראשון נמצאה ירידה מובהקת של ערכי ה- SFR לאחר האחסון, אך בבציר שני הערכים ההתחלתיים של ענבים פרוטים היו נמוכים יותר, ללא הבדל במדידות לאחר האחסון. במדידה של השפעת הטיפול בחומצה אבציסית (ABA) על הצבע האדום בענבי ‘קרימסון’ נמצאה השפעה מובהקת של הטיפולים על צבע הפרי כאשר המדידה בוצעה על פי יחס אוטו-פלואורסצנציה שכויל למדידת אנטוציאנינים. תוצאות אלו מוכיחות כי השימוש בנגיהה עצמית הוא כלי מחקרי יעיל מאד למעקב הבשלה ובחינת השפעה של טיפולים על ההבשלה בענבי מאכל.

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם