קוסטו, יצחק
זני הרימון הבכירים ‘עמק’, ‘עכו’ ו’שני-יונאי’ נקטפים לעתים בשלב בוסר, בעודם בלתי ראויים לאכילה. הדבר פוגע בהמשך המכירות ובתדמיתו של הרימון הישראלי. בנוסף, פרי בוסר קטן יותר וניזוק במהלך המשלוח עקב בעיות של פגמי קליפה. בעבודה זו נבחנו השינויים החלים במדדי איכות וטעם במהלך ההבשלה של הזנים הבכירים במטע מסחרי של מושבי הנגב, משלב בוסר ועד הבשלה מלאה, וזאת במטרה לקבוע מדדי מינימום מומלצים לקטיף ושיווק.
קוסטו, יצחק
זני הרימון הבכירים ‘עמק’, ‘עכו’ ו’שני-יונאי’ נקטפים לעתים בשלב בוסר, בעודם בלתי ראויים לאכילה. הדבר פוגע בהמשך המכירות ובתדמיתו של הרימון הישראלי. בנוסף, פרי בוסר קטן יותר וניזוק במהלך המשלוח עקב בעיות של פגמי קליפה. בעבודה זו נבחנו השינויים החלים במדדי איכות וטעם במהלך ההבשלה של הזנים הבכירים במטע מסחרי של מושבי הנגב, משלב בוסר ועד הבשלה מלאה, וזאת במטרה לקבוע מדדי מינימום מומלצים לקטיף ושיווק.