לימון קיץ, המבשיל מיוני עד נובמבר, אינו מצהיב על העץ ונשאר ירוק. לצבע הצהוב בלימון חשיבות קריטית בכל הקשור לאיכות, ביקוש ומחיר, ועל כן יש להבחיל את לימוני הקיץ. ההבחלה מתבצעת באמצעות חשיפת הפרי הירוק לאתילן, אולם זן הלימון העיקרי בארץ, 'וילה פרנקה', רגיש מאוד לגז זה, הגורם בו להתפתחות תופעה פיזיולוגית בשם Red Blotch – כתמים אדומים על הקליפה. בעבודה זאת נבחנה השפעת טיפולים שונים באתילן על זירוז ההצהבה של לימון 'וילה פרנקה' לאחר קטיף מבלי לגרום להתפתחות כתמי הקליפה.
לימון קיץ, המבשיל מיוני עד נובמבר, אינו מצהיב על העץ ונשאר ירוק. לצבע הצהוב בלימון חשיבות קריטית בכל הקשור לאיכות, ביקוש ומחיר, ועל כן יש להבחיל את לימוני הקיץ. ההבחלה מתבצעת באמצעות חשיפת הפרי הירוק לאתילן, אולם זן הלימון העיקרי בארץ, 'וילה פרנקה', רגיש מאוד לגז זה, הגורם בו להתפתחות תופעה פיזיולוגית בשם Red Blotch – כתמים אדומים על הקליפה. בעבודה זאת נבחנה השפעת טיפולים שונים באתילן על זירוז ההצהבה של לימון 'וילה פרנקה' לאחר קטיף מבלי לגרום להתפתחות כתמי הקליפה.