צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות
פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.
מאיבוד המזון במדינות
צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות
פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.
מאיבוד המזון במדינות