נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
החלבון המטאבולי במוצרי לוואי תורמי חלבון במנות המבוססות על תחמיצים
חוקר ראשי :
חוקר ראשי :
אריאלי, ע'
חוקר משני :
מועלם, עוזי
;
.
חוקרים נוספים :
שנה:
2009
מספר תוכנית :
820-0239-09
קרן מחקר:
קרן המחקר למדעי הבקר לחלב ולבשר
תחום :
בעלי חיים
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות
קבצים קשורים :
הערות:

 

תקציר:


עבודה זו בחנה כלים שיאפשרו לאמוד את איכות החלבון במזונות הלוואי תורמי החלבון העיקריים המשמשים ברפת החלב. נבחנו כמה תכונות המשפיעות על ערכם הביולוגי של מספר מזונות לוואי המשמשות כתוספי חלבון ברפת. נבחנו פריקות החלבון בכרס (באמצעות מדידת פריקות בכרס ושיטת קורנל המסה בבופרים שונים), עיכול במעי הדק באמצעות שימש באנזימי עיכול וסך העיכול בכלל מערכת העיכול. כן נבחנה השונות בין משלוחים בערכים אלו, מאחר ומקובל שקיימת שונות רבה בתוך המזונות בשל מגוון רחב של תנאי יצור הובלה ואחסנה, במיוחד בשל התחממותם.

המזונות שנבחנו היו:
גלוטן פיד, ד. ד. ג., ארבעה סוגי כוספת סויה, כוספת חמניות וכוספת ליפתית. במזונות אלו נערכה אנליזה כימית מפורטת בדגימות שנאספו ממספר משלוחים. נמצאו מספר הבדלים בין הפריקות האפקטיבית בשיטת שקי הדקרון לעומת זו שיטת קורנל. ההבדל הנמוך ביותר בין השיטות נמצא בכוספת לפתית וההבדל הגדול ביותר נמצא ב כוספת סויה. מקדם השונות בין משלוחים של מוצרי לוואי מתעשיית התירס גלוטן פיד וד.ד. ג. היה גבוה משמעותית בהשוואה למקורות החלבון האחרים. מצביע על הצורך לבחון את פריקות החלבון בכרס במזונות אלו בתדירות גבוהה ביחס לכוספאות צמחי השמן.
בחינת השונות בערכי נעכלות במעי בין משלוחים במזונות השונים הראתה ערכי cv נמוכים יחסית (6%) בסויה המקומית, ערכי ביניים (כ- 20%) במרבית המזונות וערכים גבוהים יחסית (38%) בכוספת הליפתית. בכלל מערכת העיכול היו ערכי ה cv של נעכלות החלבון בכל המזונות נמוכים, בטווח של 2-5% . לערכי שונות אלו צריכים להילקח בחשבון בעת הרכבת המנה ואיזון אספקת החלבון המטאבולי לפרת החלב.

 

הערות לעורכים:
בעלי חיים
בקר לחלב
הזנת בעלי חיים
חלבונים
מטבוליזם
מספוא ומזון לבעלי חיים
פרות (בעלי חיים)
תחמיץ
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37211
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
12/09/2018 12:18
אולי יעניין אותך גם
דוח מחקר
החלבון המטאבולי במוצרי לוואי תורמי חלבון במנות המבוססות על תחמיצים
אריאלי, ע'
820-0239-09
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

תקציר:


עבודה זו בחנה כלים שיאפשרו לאמוד את איכות החלבון במזונות הלוואי תורמי החלבון העיקריים המשמשים ברפת החלב. נבחנו כמה תכונות המשפיעות על ערכם הביולוגי של מספר מזונות לוואי המשמשות כתוספי חלבון ברפת. נבחנו פריקות החלבון בכרס (באמצעות מדידת פריקות בכרס ושיטת קורנל המסה בבופרים שונים), עיכול במעי הדק באמצעות שימש באנזימי עיכול וסך העיכול בכלל מערכת העיכול. כן נבחנה השונות בין משלוחים בערכים אלו, מאחר ומקובל שקיימת שונות רבה בתוך המזונות בשל מגוון רחב של תנאי יצור הובלה ואחסנה, במיוחד בשל התחממותם.

המזונות שנבחנו היו:
גלוטן פיד, ד. ד. ג., ארבעה סוגי כוספת סויה, כוספת חמניות וכוספת ליפתית. במזונות אלו נערכה אנליזה כימית מפורטת בדגימות שנאספו ממספר משלוחים. נמצאו מספר הבדלים בין הפריקות האפקטיבית בשיטת שקי הדקרון לעומת זו שיטת קורנל. ההבדל הנמוך ביותר בין השיטות נמצא בכוספת לפתית וההבדל הגדול ביותר נמצא ב כוספת סויה. מקדם השונות בין משלוחים של מוצרי לוואי מתעשיית התירס גלוטן פיד וד.ד. ג. היה גבוה משמעותית בהשוואה למקורות החלבון האחרים. מצביע על הצורך לבחון את פריקות החלבון בכרס במזונות אלו בתדירות גבוהה ביחס לכוספאות צמחי השמן.
בחינת השונות בערכי נעכלות במעי בין משלוחים במזונות השונים הראתה ערכי cv נמוכים יחסית (6%) בסויה המקומית, ערכי ביניים (כ- 20%) במרבית המזונות וערכים גבוהים יחסית (38%) בכוספת הליפתית. בכלל מערכת העיכול היו ערכי ה cv של נעכלות החלבון בכל המזונות נמוכים, בטווח של 2-5% . לערכי שונות אלו צריכים להילקח בחשבון בעת הרכבת המנה ואיזון אספקת החלבון המטאבולי לפרת החלב.

 

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם