דו"ח מדעי זה מציג את הממצאים של שלושה ניסויים שנערכו בפרות חלב במהלך השנים 2004-2007. האסטרטגיה התזונתית שנבחנה במהלך הפרויקט היא שלא ניתן להגדיל את ריכוזיות האנרגיה נטו הנצרכת במנת בקר לחלב מעבר לרמה המושגת היום ע”י החלפת המספוא הגס בגרעינים עמילניים, משום שכך ייפגעו החיידקים הצלולוליטיים בכרס, נעכלות דופן התא הצמחי וייצור שומן החלב, והדבר כרוך בסיכון בריאותי לפרה. לעומת זאת החלפת חלק מהמזון הגס שבמנה בחומרי לוואי עתירי דופן ראשונית, עשויה להביא לשיפור הייצור של חלב ורכיביו בתנאי עומס חום. אסטרטגיה תזונתית זו נבחנה ואומתה כנכונה וכדאית לביצוע במהלך שנת הפרויקט השנייה והשלישית.
בנוסף נועדו השנה הראשונה והשלישית של הפרויקט לבחון את תקפות ההשערה הטוענת כי כדאי לצנן פרות חלב הרות במהלך תקופת היובש וההכנה על מנת למנוע פגיעה בהכנת העטין לקראת ההמלטה בקיץ; פגיעה שנובעת מהשפעת עקת החום על יצור ושיעור ההורמונים המעורבים בתהליכים הקשורים בהתפתחות בלוטת העטין. גם השערה זו נבחנה, ואומתה ונמצא שכדאי לצנן פרות יבשות הרות במהלך הקיץ.
דו"ח מדעי זה מציג את הממצאים של שלושה ניסויים שנערכו בפרות חלב במהלך השנים 2004-2007. האסטרטגיה התזונתית שנבחנה במהלך הפרויקט היא שלא ניתן להגדיל את ריכוזיות האנרגיה נטו הנצרכת במנת בקר לחלב מעבר לרמה המושגת היום ע”י החלפת המספוא הגס בגרעינים עמילניים, משום שכך ייפגעו החיידקים הצלולוליטיים בכרס, נעכלות דופן התא הצמחי וייצור שומן החלב, והדבר כרוך בסיכון בריאותי לפרה. לעומת זאת החלפת חלק מהמזון הגס שבמנה בחומרי לוואי עתירי דופן ראשונית, עשויה להביא לשיפור הייצור של חלב ורכיביו בתנאי עומס חום. אסטרטגיה תזונתית זו נבחנה ואומתה כנכונה וכדאית לביצוע במהלך שנת הפרויקט השנייה והשלישית.
בנוסף נועדו השנה הראשונה והשלישית של הפרויקט לבחון את תקפות ההשערה הטוענת כי כדאי לצנן פרות חלב הרות במהלך תקופת היובש וההכנה על מנת למנוע פגיעה בהכנת העטין לקראת ההמלטה בקיץ; פגיעה שנובעת מהשפעת עקת החום על יצור ושיעור ההורמונים המעורבים בתהליכים הקשורים בהתפתחות בלוטת העטין. גם השערה זו נבחנה, ואומתה ונמצא שכדאי לצנן פרות יבשות הרות במהלך הקיץ.