נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
איכות חושית של שמן הזית הנמכר בשוק הישראלי - ממצאי בחינה ראשוניים 2012 - 2017
מחבר :
דג, ארנון
;
.
ציפורי, יצחק
;
.
מחברים נוספים:
כרך :
שנה:
2017
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים  הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes  Positive )  ושלילי Negative attributes  כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של   0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.

הערות:
הערות לעורכים:
שמן זית
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
38155
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
27/11/2018 12:16
פרסום מקצועי
איכות חושית של שמן הזית הנמכר בשוק הישראלי - ממצאי בחינה ראשוניים 2012 - 2017

שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים  הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes  Positive )  ושלילי Negative attributes  כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של   0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם