נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י ‘הונג לונג’ ו’מאוריציוס’
מחבר :
איל, יורם
;
.
גורן, משה
;
.
ליכטר, אמנון
;
.
מחברים נוספים:

עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל

כרך :
שנה:
2017
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
מאמר
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות  טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל  בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........

הערות:
הערות לעורכים:
אחסון מזון
החמה
ליצ'י
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
38208
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
02/12/2018 12:20
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י ‘הונג לונג’ ו’מאוריציוס’

עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל

בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות  טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל  בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם