עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל
בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........
עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל
בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........