נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
לשבור את תקרת הזכוכית של יבולי האבוקדו (חלק ב' וחלק ג')
מחבר :
אסולין, שמואל
;
.
נרקיס, כפיר
;
.
מחברים נוספים:

אבנר זילבר, הדר כהן, יעל בר-נוי, דקלה דוארי, נעם יחיאלי, רמי בר-זיו, ראובן דור, עמוס נאור, מנשה לוי, מוטי פרס / מו”פ צפון. מיקי נוי / שה”מ, משרד החקלאות

כרך :
שנה:
2017
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
מאמר
;
.
תקציר:

האבוקדו הינו גידול חקלאי חשוב בישראל ובעולם, היקף הנטיעות עולה מדי שנה כאשר הפוטנציאל השיווקי של פרי זה, כך נראה, רחוק ממיצוי. הבעיה המרכזית של הגידול, בעיקר בזן המרכזי ׳האס׳, היא יבול נמוך וסירוגיות עונתית. הסיבות לפריון הנמוך בשנות שפל אינן ברורות, ולמרות מחקרים רבים ואינטנסיביים שנערכו בסוגיה זו היבולים ב 20- השנים האחרונות לא חצו את מדרגת ה 1.5- טון/ד׳ בממוצע רב שנתי. המטרה הכללית של מחקר זה הייתה להגדיר בניסויי שדה את ממשק ההשקיה המיטבי הנדרש להשגת יבול גבוה של פירות אבוקדו. נתוני היבול ותיאור מפורט של הניסוי פורסמו בגיליון קודם.

הערות:

חלק ב' - מצב המים בקרקע ובצמח

חלק ג'  - ריכוז יסודות מזון בעלים ובפירות

הערות לעורכים:
אבוקדו
האס
יבולים / הנבה
סירוגיות
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
38211
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
02/12/2018 12:32
פרסום מקצועי
לשבור את תקרת הזכוכית של יבולי האבוקדו (חלק ב' וחלק ג')

אבנר זילבר, הדר כהן, יעל בר-נוי, דקלה דוארי, נעם יחיאלי, רמי בר-זיו, ראובן דור, עמוס נאור, מנשה לוי, מוטי פרס / מו”פ צפון. מיקי נוי / שה”מ, משרד החקלאות

האבוקדו הינו גידול חקלאי חשוב בישראל ובעולם, היקף הנטיעות עולה מדי שנה כאשר הפוטנציאל השיווקי של פרי זה, כך נראה, רחוק ממיצוי. הבעיה המרכזית של הגידול, בעיקר בזן המרכזי ׳האס׳, היא יבול נמוך וסירוגיות עונתית. הסיבות לפריון הנמוך בשנות שפל אינן ברורות, ולמרות מחקרים רבים ואינטנסיביים שנערכו בסוגיה זו היבולים ב 20- השנים האחרונות לא חצו את מדרגת ה 1.5- טון/ד׳ בממוצע רב שנתי. המטרה הכללית של מחקר זה הייתה להגדיר בניסויי שדה את ממשק ההשקיה המיטבי הנדרש להשגת יבול גבוה של פירות אבוקדו. נתוני היבול ותיאור מפורט של הניסוי פורסמו בגיליון קודם.

חלק ב' - מצב המים בקרקע ובצמח

חלק ג'  - ריכוז יסודות מזון בעלים ובפירות

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם