נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
תרומתו של מווסת הצמיחה סופרלון לשיפור איכות של פרי האפרסמון
מחבר :
ביטון, אסתי
;
.
מאורר, דליה
;
.
פייגנברג, אולג
;
.
פרוסקי, דב
;
.
מחברים נוספים:

אלון צור, שלמה גלידאי / חב׳ ׳מרחב גדות אגרו׳. יעקב ארמון / ׳מור פירות השרון׳

כרך :
שנה:
2017
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
מאמר
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

בשנה האחרונה, 2017 , נערך במחלקה לאחסון  במרכז וולקני ניסוי בהיקף מסחרי שסיכם את כל הניסויים שבוצעו במהלך השנים האחרונות באפרסמון מזן ׳טריומף׳ עם מווסת הצמיחה סופרלון )׳מרחב גדות אגרו׳( לצמצום שעור הרקבוונות של מחלת הכתם השחור בפרי. בניסוי אחרון זה נמצא ששני ריסוסי סופרלון 0.05% , בסוף אוגוסט ובספטמבר, העלו את שעור הפרי הראוי  לייצוא ב- 8%- , עם רווח נוסף של כ 900- ש״ח/ד׳ לעומת טיפול הביקורת המשקי. לאחר שלושה וחצי חודשי אחסון ב 0- מ"צ הפחית טיפול  הסופרלון את שעור רקבון הכתם השחור, שיפר את מוצקות הפרי ואת  איכותו. תוצאות הניסוי מאששות תוצאות מחקרים קודמים המתארות את השפעת הסופרלון על איכות פרי אפרסמון מזן ׳טריומף׳.

 

הערות:
הערות לעורכים:
Alternaria alternata
אפרסמון
הדברה
טריומף
מזיקים
מחלת הכתם השחור
מחלת הכתם השחור
ריקבונות בצמחים
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
38220
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
02/12/2018 13:27
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
תרומתו של מווסת הצמיחה סופרלון לשיפור איכות של פרי האפרסמון

אלון צור, שלמה גלידאי / חב׳ ׳מרחב גדות אגרו׳. יעקב ארמון / ׳מור פירות השרון׳

בשנה האחרונה, 2017 , נערך במחלקה לאחסון  במרכז וולקני ניסוי בהיקף מסחרי שסיכם את כל הניסויים שבוצעו במהלך השנים האחרונות באפרסמון מזן ׳טריומף׳ עם מווסת הצמיחה סופרלון )׳מרחב גדות אגרו׳( לצמצום שעור הרקבוונות של מחלת הכתם השחור בפרי. בניסוי אחרון זה נמצא ששני ריסוסי סופרלון 0.05% , בסוף אוגוסט ובספטמבר, העלו את שעור הפרי הראוי  לייצוא ב- 8%- , עם רווח נוסף של כ 900- ש״ח/ד׳ לעומת טיפול הביקורת המשקי. לאחר שלושה וחצי חודשי אחסון ב 0- מ"צ הפחית טיפול  הסופרלון את שעור רקבון הכתם השחור, שיפר את מוצקות הפרי ואת  איכותו. תוצאות הניסוי מאששות תוצאות מחקרים קודמים המתארות את השפעת הסופרלון על איכות פרי אפרסמון מזן ׳טריומף׳.

 

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם