בהדרכת דר' אלישע גוטויין ופרופ' בועז רובינסון
התפוקות העיקריות מצאן הן בשר, צמר וחלב. מבין הגורמים המשפיעים על ייצור הבשר בענף הצאן גודל שגר – מספר ולדות להמלטה לכבשה, הינו מרכיב חשוב. לעומת הבקר, בו בדרך כלל נולד עגל אחד ולעיתים תאומים, גודל השגר בצאן גדול יותר ומגיע לעיתים עד כ -3 טלאים ומעלה בממוצע, בגזעים ולדניים, כאשר במקרים קיצוניים נרשמו בצאן שגר של 8 טלאים. העלאת גודל השגר הממוצע בעדר הצאן יכולה להביא לשיפור ברווחיות הענף.
בהדרכת דר' אלישע גוטויין ופרופ' בועז רובינסון
התפוקות העיקריות מצאן הן בשר, צמר וחלב. מבין הגורמים המשפיעים על ייצור הבשר בענף הצאן גודל שגר – מספר ולדות להמלטה לכבשה, הינו מרכיב חשוב. לעומת הבקר, בו בדרך כלל נולד עגל אחד ולעיתים תאומים, גודל השגר בצאן גדול יותר ומגיע לעיתים עד כ -3 טלאים ומעלה בממוצע, בגזעים ולדניים, כאשר במקרים קיצוניים נרשמו בצאן שגר של 8 טלאים. העלאת גודל השגר הממוצע בעדר הצאן יכולה להביא לשיפור ברווחיות הענף.