חיפוש מתקדם

גבי עדין, רן סולומון – המחלקה לבקר, שה"מ, זאב צומברג – רפת יוטבתה, קרלוס גרינגאוס – רפת סמר

צמחי מספוא המואבסים לפרות מהווים מרכיב חשוב וחיוני במנה. בתנאי הארץ בשל חוסר מים וקרקע איכותית, אין הבהמות יכולות ליהנות ממספוא טרי ולכן נהוג השימוש במזון משומר בצורת שחת או תחמיץ. עיקרון השימור כשחת הוא ייבוש הצמח בשדה תוך הפחתת אחוז המים מ- 80% לכ- 15% . הייבוש בשדה כרוך בהפסדים בלתי נמנעים של מזינים בירק בגלל המשך תהליכי נשימת הצמחים והפרוק האנזימטי של רקמות הצמח הקצור, וכן חלים הפסדים מכניים כנשירת עלים, נזקי עליה בטמפרטורה ונזקי שטיפה במי גשמים.

פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ביצועי פרות חלב שניזונו במנות המכילות חציר או תחמיץ חיטה מאותו שדה, זן ומועד קציר

גבי עדין, רן סולומון – המחלקה לבקר, שה"מ, זאב צומברג – רפת יוטבתה, קרלוס גרינגאוס – רפת סמר

צמחי מספוא המואבסים לפרות מהווים מרכיב חשוב וחיוני במנה. בתנאי הארץ בשל חוסר מים וקרקע איכותית, אין הבהמות יכולות ליהנות ממספוא טרי ולכן נהוג השימוש במזון משומר בצורת שחת או תחמיץ. עיקרון השימור כשחת הוא ייבוש הצמח בשדה תוך הפחתת אחוז המים מ- 80% לכ- 15% . הייבוש בשדה כרוך בהפסדים בלתי נמנעים של מזינים בירק בגלל המשך תהליכי נשימת הצמחים והפרוק האנזימטי של רקמות הצמח הקצור, וכן חלים הפסדים מכניים כנשירת עלים, נזקי עליה בטמפרטורה ונזקי שטיפה במי גשמים.

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם