נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
הפקולטה לחקלאות

בהדרכץ דר' מיכל אורן-שמיר, פרופ' דוד וייס

אנטוציאנינים הינם מטבוליטים שניוניים השייכים לקבוצת הפלבנואידים והם האחראים למגוון פיגמנטים סגולים, אדומים וכחולים בעולם הצומח. אנטוציאנינים מצטברים בואקואולות, בעיקר בתאי האפידרמיס בפרחים, בפירות ובעלווה.  בשל החשיבות המסחרית הגבוהה של צבע התוצרת החקלאית ואף בשל יכולתם לשמש כנוגדי חמצון טבעיים, מסלולי הביוסינטזה של אנטוציאנינים בפרחים ובפירות נחקרו ואופיינו בהרחבה, בעוד פירוק אנטוציאנינים זכה להתייחסות מועטה ונלמד בעיקר במחקרים העוסקים במיצי פירות וביין. הבנת תהליך הפירוק בצמח השלם, תאפשר הגברת פיגמנטציה בגידולים שונים.

פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
מעורבות גלוקוזידאזות בפירוק אנטיציאנינים בפרחי צמח הברונפלסיה

בהדרכץ דר' מיכל אורן-שמיר, פרופ' דוד וייס

אנטוציאנינים הינם מטבוליטים שניוניים השייכים לקבוצת הפלבנואידים והם האחראים למגוון פיגמנטים סגולים, אדומים וכחולים בעולם הצומח. אנטוציאנינים מצטברים בואקואולות, בעיקר בתאי האפידרמיס בפרחים, בפירות ובעלווה.  בשל החשיבות המסחרית הגבוהה של צבע התוצרת החקלאית ואף בשל יכולתם לשמש כנוגדי חמצון טבעיים, מסלולי הביוסינטזה של אנטוציאנינים בפרחים ובפירות נחקרו ואופיינו בהרחבה, בעוד פירוק אנטוציאנינים זכה להתייחסות מועטה ונלמד בעיקר במחקרים העוסקים במיצי פירות וביין. הבנת תהליך הפירוק בצמח השלם, תאפשר הגברת פיגמנטציה בגידולים שונים.

פרסום מדעי
אולי יעניין אותך גם