במצב בו רווחיות המטע בירידה והכנסות הנוטע אינן מכסות את הוצאות הנוטע יש מקום לבחינה מחודשת של יעילות הייצור, במטרה לצמצם עלויות, להעלות יבולים ואיכות פרי ולשפר רווחיות. שתי דרכים מוכרות לנו לשיפור רווחיות המטע: האחת, לגדל זנים חדשים, איכותיים מאלה הקיימים, שישיאו מחירים גבוהים יותר או יניבו מחוץ לעונה, כלומר יקדימו או יאחרו ויהנו מביקוש וממחירים גבוהים. ניתן לעתים להשיג מטרה זאת באמצעות מניפולציה בזן לשינוי מועד ההבשלה. דרך שנייה היא שינוי ושיפור צורת העיצוב של העץ, כמו גם שימוש בכנה שתאפשר גידול רווחי יותר.
במצב בו רווחיות המטע בירידה והכנסות הנוטע אינן מכסות את הוצאות הנוטע יש מקום לבחינה מחודשת של יעילות הייצור, במטרה לצמצם עלויות, להעלות יבולים ואיכות פרי ולשפר רווחיות. שתי דרכים מוכרות לנו לשיפור רווחיות המטע: האחת, לגדל זנים חדשים, איכותיים מאלה הקיימים, שישיאו מחירים גבוהים יותר או יניבו מחוץ לעונה, כלומר יקדימו או יאחרו ויהנו מביקוש וממחירים גבוהים. ניתן לעתים להשיג מטרה זאת באמצעות מניפולציה בזן לשינוי מועד ההבשלה. דרך שנייה היא שינוי ושיפור צורת העיצוב של העץ, כמו גם שימוש בכנה שתאפשר גידול רווחי יותר.