גידול הגויאבה בישראל קיים מזה עשרות שנים. בשנות החמישים היה זה מהפירות הנפוצים בארץ בזכות מהירות הגדילה של העץ ויבוליו הכבדים. בשנות החמישים והשישים נערך סקר על ידי פרופ’ חנן אופנהיימר, בו נבחנו עצי גויאבה בחצרות ובמטעים ובעקבותיו בורר הזן ‘בן דב’, עץ חזק ופורה עם פרי טעים, עוצמת ריח חזקה (עקב אכילס) וחיי מדף קצרים. ׳בן דב׳ הוא זן הגויאבה העיקרי במטעים בארץ והיקפם של אלה עומד כיום על כ -1,500 דונם. בתחילת שנות התשעים הגה ד״ר אלי תומר את הרעיון להפוך את הגויאבה מגידול לשוק המקומי לגידול המותאם לייצוא. לשם כך יזם תוכנית השבחה, בבמהלכה בוררו זנים בעלי טעם טוב, ריח חלש וחיי מדף ארוכים......
גידול הגויאבה בישראל קיים מזה עשרות שנים. בשנות החמישים היה זה מהפירות הנפוצים בארץ בזכות מהירות הגדילה של העץ ויבוליו הכבדים. בשנות החמישים והשישים נערך סקר על ידי פרופ’ חנן אופנהיימר, בו נבחנו עצי גויאבה בחצרות ובמטעים ובעקבותיו בורר הזן ‘בן דב’, עץ חזק ופורה עם פרי טעים, עוצמת ריח חזקה (עקב אכילס) וחיי מדף קצרים. ׳בן דב׳ הוא זן הגויאבה העיקרי במטעים בארץ והיקפם של אלה עומד כיום על כ -1,500 דונם. בתחילת שנות התשעים הגה ד״ר אלי תומר את הרעיון להפוך את הגויאבה מגידול לשוק המקומי לגידול המותאם לייצוא. לשם כך יזם תוכנית השבחה, בבמהלכה בוררו זנים בעלי טעם טוב, ריח חלש וחיי מדף ארוכים......