בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן
הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:
1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.
2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.
3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.
בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן
הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:
1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.
2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.
3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.