נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
אפיון גנטי, פיסיולוגי וביוכימי של אבוד מים מפרי הפלפל לאחר הקטיף
שנה:
2015
מקור הפרסום :
הפקולטה לחקלאות
מחברים :
פופובסקי, סיגל
;
.
כרך :
מחברים נוספים:
מנחים :
פארן, אילן
;
.
פליק, אלעזר
;
.
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
תקציר:

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן

הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:

1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.

2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.

3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.

הערות:
הגישה לטקסט מלא – למשתמש מורשה בלבד
Capsicum spp
Quantitative trait loci (QTL)
אחסון מזון
גנטיקה
חיי מדף
פלפל
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה עצם דיגיטלי :
מס' מאמר:
0
שיוך:
מאגר מידע:
סוג חומר:
דיסרטציה
;
.
שפה:
עברית
הערות לעורכים:
מזהה:
42324
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
10/07/2019 11:29
אולי יעניין אותך גם
פרסום מדעי
אפיון גנטי, פיסיולוגי וביוכימי של אבוד מים מפרי הפלפל לאחר הקטיף

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן

הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:

1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.

2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.

3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.

פרסום מדעי
אולי יעניין אותך גם