רבן, אייל - שה"מ, משרד החקלאות.
הרכבי, ערן - שה"מ משרד החקלאות.
מולאי, ישראל - מו"פ לכיש.
תוכנית ההשבחה של מינהל המחקר החקלאי הינה תהליך תלת-שלבי.
בשלב הראשון, במרכז וולקני, מתבצעות הכלאות שתוצריהן נשתלים תחילה כגפנים בודדות ובהמשך מספר גפנים.
בשלב שני, נבדקים הקווים שנמצאו מבטיחים בחלקות המו"פ השונות. בשלב זה, נלקחים במועד הבציר מדגמים לאפיון שיטתי במשך שלוש שנים. קווים שעומדים במרבית הקריטריונים עוברים לשלב השלישי, בחינה בחלקות חצי מסחריות במשקי מגדלים. בחלקות המבחן מתבצע טיפול סטנדרטי בגפנים, כולל ביקורת, טיפול ג'יברלין וציטוקינין להגדלה, טיפול ג'יברלין לדילול וטיפול לאחר אפיון תלת-שנתי של הקווים המצטיינים נלקח מחלקת הניסוי חומר ריבוי על ידי מגדלים (המורשים לקחת גם חומר ריבוי בשלבים מוקדמים יותר, על פי שיקול דעתם).
התוכנית המובנית אורכת שמונה-תשע שנים, אך עדיין ללא פרוטוקול גידול לזנים החדשים.
לתוכנית ההשבחה במו"פ לכיש שתי מטרות:
1. בחינת חמישה קווים מצטיינים ברמה של פרוטוקול גידול מתקדם. בחינה כזאת תאפשר התייחסות פרטנית ליתרונות ולחסרונות של כל קו והתאמת טיפולים ספציפיים לקבלת יבול גבוה ואיכותי.
2. איתור זנים מצטיינים במראה, בטעם ובשאר מדדי האיכות.
רבן, אייל - שה"מ, משרד החקלאות.
הרכבי, ערן - שה"מ משרד החקלאות.
מולאי, ישראל - מו"פ לכיש.
תוכנית ההשבחה של מינהל המחקר החקלאי הינה תהליך תלת-שלבי.
בשלב הראשון, במרכז וולקני, מתבצעות הכלאות שתוצריהן נשתלים תחילה כגפנים בודדות ובהמשך מספר גפנים.
בשלב שני, נבדקים הקווים שנמצאו מבטיחים בחלקות המו"פ השונות. בשלב זה, נלקחים במועד הבציר מדגמים לאפיון שיטתי במשך שלוש שנים. קווים שעומדים במרבית הקריטריונים עוברים לשלב השלישי, בחינה בחלקות חצי מסחריות במשקי מגדלים. בחלקות המבחן מתבצע טיפול סטנדרטי בגפנים, כולל ביקורת, טיפול ג'יברלין וציטוקינין להגדלה, טיפול ג'יברלין לדילול וטיפול לאחר אפיון תלת-שנתי של הקווים המצטיינים נלקח מחלקת הניסוי חומר ריבוי על ידי מגדלים (המורשים לקחת גם חומר ריבוי בשלבים מוקדמים יותר, על פי שיקול דעתם).
התוכנית המובנית אורכת שמונה-תשע שנים, אך עדיין ללא פרוטוקול גידול לזנים החדשים.
לתוכנית ההשבחה במו"פ לכיש שתי מטרות:
1. בחינת חמישה קווים מצטיינים ברמה של פרוטוקול גידול מתקדם. בחינה כזאת תאפשר התייחסות פרטנית ליתרונות ולחסרונות של כל קו והתאמת טיפולים ספציפיים לקבלת יבול גבוה ואיכותי.
2. איתור זנים מצטיינים במראה, בטעם ובשאר מדדי האיכות.