המנגו הוא אחד מעצי הפרי החשובים בעולם ואחד ממיני הפירות הסובטרופיים החשובים בארץ. פרי המנגו המועדף בישראל, כמו גם בשווקים באירופה, הינו צבעוני, מתוק ועסיסי, בעל ארומה נעימה וללא סיביות, תופעה המהווה גורם מרכזי בתהליך הבירור במסגרת ההשבחה, כאשר קווים עם פירות סיביים נפסלים מיידית. תכונות הסיבים, אורכם, עוביים, צפיפותם או רמת קשיותם משתנים בין זני המנגו. המחקר מתמקד באפיון מורפולוגי והיסטולוגי של תכונת הסיביות במנגו, כאשר הבנת תהליכי יצירת הסיבים בציפת הפרי תאפשר בעתיד יצירה וזיהוי מוקדם של טיפוסים חסרי סיבים.