פרדיפ קומר - מכון וולקני.
קליף להב - שה"מ, משרד החקלאות.
פירות מנגו מזנים רבים צוברים אנתוציאנינים בתגובה לחשיפה לשמש במטע. הפירות האדומים הראו עלייה מסוימת בעמידות לצינה ועלייה משמעותית ביותר בעמידות למחלות המתפתחות באחסון זאת בהשוואה לפירות ירוקים. בבדיקת מנגנון העמידות נמצא כי פירות מנגו אדומים צוברים יותר אנתוציאנינים ופלבונואידים, להם פעילות נוגדת חמצון ואנטי-מיקרוביאלית. כדי להגביר את הצבע האדום בפירות מנגו בוצעו ניסויי שדה שונים ונצא כי ריסוס מווסת צמיחה בלאש (פרוהידרוג'סמון) הגביר את יצירת הצבע האדום ותרם להפחתת ריקבון באחסון בפירות "שלי", "מאיה" ו"קנט", בעיקר באלה שהיו חשופים לשמש. לעומת זאת פירות שלא נחשפו לשמש הראו הגברה של ההצהבה המבוקשת במהלך ההבשלה. בניסויים מסחריים נמצא כי שילוב של עיצוב עץ פתוח לשמש עם שני ריסוסי בלאש כחודש ושבועיים לפני קטיף הובילו להשראת צבע אדום בקליפת מנגו "קנט" ולהפחתה בריקבון המתפתח לאחר קטיף.
פרדיפ קומר - מכון וולקני.
קליף להב - שה"מ, משרד החקלאות.
פירות מנגו מזנים רבים צוברים אנתוציאנינים בתגובה לחשיפה לשמש במטע. הפירות האדומים הראו עלייה מסוימת בעמידות לצינה ועלייה משמעותית ביותר בעמידות למחלות המתפתחות באחסון זאת בהשוואה לפירות ירוקים. בבדיקת מנגנון העמידות נמצא כי פירות מנגו אדומים צוברים יותר אנתוציאנינים ופלבונואידים, להם פעילות נוגדת חמצון ואנטי-מיקרוביאלית. כדי להגביר את הצבע האדום בפירות מנגו בוצעו ניסויי שדה שונים ונצא כי ריסוס מווסת צמיחה בלאש (פרוהידרוג'סמון) הגביר את יצירת הצבע האדום ותרם להפחתת ריקבון באחסון בפירות "שלי", "מאיה" ו"קנט", בעיקר באלה שהיו חשופים לשמש. לעומת זאת פירות שלא נחשפו לשמש הראו הגברה של ההצהבה המבוקשת במהלך ההבשלה. בניסויים מסחריים נמצא כי שילוב של עיצוב עץ פתוח לשמש עם שני ריסוסי בלאש כחודש ושבועיים לפני קטיף הובילו להשראת צבע אדום בקליפת מנגו "קנט" ולהפחתה בריקבון המתפתח לאחר קטיף.