נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
השראת צבע אדום בקליפת המנגו והגברת עמידות הפרי לרקבונות אחסון
מחבר :
אלקן, נעם
;
.
מאורר, דליה
;
.
פייגנברג, אולג
;
.
מחברים נוספים:

פרדיפ קומר - מכון וולקני.
קליף להב - שה"מ, משרד החקלאות.
 

כרך :
שנה:
2019
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
קבצים קשורים :
תקציר:

פירות מנגו מזנים רבים צוברים אנתוציאנינים בתגובה לחשיפה לשמש במטע. הפירות האדומים הראו עלייה מסוימת בעמידות לצינה ועלייה משמעותית ביותר בעמידות למחלות המתפתחות באחסון זאת בהשוואה לפירות ירוקים.  בבדיקת מנגנון העמידות נמצא כי פירות מנגו אדומים צוברים יותר אנתוציאנינים ופלבונואידים, להם פעילות נוגדת חמצון  ואנטי-מיקרוביאלית. כדי להגביר את הצבע האדום בפירות מנגו בוצעו ניסויי שדה שונים ונצא כי ריסוס מווסת צמיחה בלאש (פרוהידרוג'סמון) הגביר את יצירת הצבע האדום ותרם להפחתת ריקבון באחסון  בפירות "שלי", "מאיה" ו"קנט", בעיקר באלה שהיו חשופים לשמש. לעומת זאת פירות שלא נחשפו לשמש הראו הגברה של ההצהבה המבוקשת במהלך ההבשלה. בניסויים מסחריים נמצא כי שילוב של עיצוב עץ פתוח לשמש עם שני ריסוסי בלאש כחודש ושבועיים  לפני קטיף הובילו להשראת צבע אדום בקליפת מנגו "קנט" ולהפחתה בריקבון המתפתח לאחר קטיף. 

הערות:
הערות לעורכים:
אחסון מזון
מנגו
צבע (בוטניקה)
ריקבונות בצמחים
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
47790
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
14/05/2020 21:07
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
השראת צבע אדום בקליפת המנגו והגברת עמידות הפרי לרקבונות אחסון

פרדיפ קומר - מכון וולקני.
קליף להב - שה"מ, משרד החקלאות.
 

פירות מנגו מזנים רבים צוברים אנתוציאנינים בתגובה לחשיפה לשמש במטע. הפירות האדומים הראו עלייה מסוימת בעמידות לצינה ועלייה משמעותית ביותר בעמידות למחלות המתפתחות באחסון זאת בהשוואה לפירות ירוקים.  בבדיקת מנגנון העמידות נמצא כי פירות מנגו אדומים צוברים יותר אנתוציאנינים ופלבונואידים, להם פעילות נוגדת חמצון  ואנטי-מיקרוביאלית. כדי להגביר את הצבע האדום בפירות מנגו בוצעו ניסויי שדה שונים ונצא כי ריסוס מווסת צמיחה בלאש (פרוהידרוג'סמון) הגביר את יצירת הצבע האדום ותרם להפחתת ריקבון באחסון  בפירות "שלי", "מאיה" ו"קנט", בעיקר באלה שהיו חשופים לשמש. לעומת זאת פירות שלא נחשפו לשמש הראו הגברה של ההצהבה המבוקשת במהלך ההבשלה. בניסויים מסחריים נמצא כי שילוב של עיצוב עץ פתוח לשמש עם שני ריסוסי בלאש כחודש ושבועיים  לפני קטיף הובילו להשראת צבע אדום בקליפת מנגו "קנט" ולהפחתה בריקבון המתפתח לאחר קטיף. 

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם