נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
השפעת חומצה אבציסית על תהליך הבשלת פרי המ'ג'הול
מחבר :
איגנת, תימאה
;
.
הופמן, אהרון
;
.
ליכטר, אמנון
;
.
שמילוביץ', זאב
;
.
מחברים נוספים:

סער אלבר - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
סמדר הרפז-סעד - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
אמנון בוסתן - המרכז לחקלאות מדברית, מפעלי רמת נגב בע"מ.
רחלי בן-צבי - צמח ניסיונות. 

כרך :
74(5)
שנה:
2020
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
34
עד עמוד:
38
(
סהכ עמודים:
5
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

התמר הוא מענפי המטע הרווחיים ביותר בישראל בעשור האחרון, ועם זאת הינו עתיר עבודה ומשלב מיכון לעבודה בגובה, מכיוון שמועד הבשלת הפרי על האשכול אינו אחיד, נהוג לבצע גדיד סלקטיבי ולחזור אל כל אשכול מספר פעמים, נתון המייקר מאוד את הגדיד ומלווה באובדן יבול. המחקר הנוכחי התמקד בלימוד המנגנון המבקר את הבשלת הפרי בתמר מג'הול, כאשר הנחת היסוד הייתה שלהורמון הצמחי חומצה אבציסית (ABA) תפקיד מרכזי בבקרת תהליך ההבשלה. נמצא ש-ABA מופיע בציפה בשבוע ה-17 לאחר ההאבקה, מועד בו מתחילים תהליכי הבשלה דוגמת שינוי צבע הקליפה, ירידה בתכולת המים וצבירת סוכרים בציפה. מנקודה זו עולה רמת ה-ABA בעקביות עד הגדיד. יישום חיצוני של ABAזירז את שינוי צבע הקליפה מירוק לצהוב, כמו גם את קצב עליית הסוכרים המסיסים (בריקס) בציפת הפרי, בהשוואה לביקורת. מהתוצאות מסתמן כי טיפול ABA עשוי לאפשר את זירוז תהליך הבשלת הפרי במג'הול ומיתון חוסר האחידות בזמני ההבשלה בין הפירות באשכול. יידרש מחקר נוסף כדי לפתח פרוטוקול יישום מיטבי.   

הערות:
הערות לעורכים:
ABA
הבשלה
הורמונים צמחיים
מג'הול
תמר
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
48720
עודכן לאחרונה:
20/07/2023 12:33
תאריך יצירה:
29/07/2020 22:52
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
השפעת חומצה אבציסית על תהליך הבשלת פרי המ'ג'הול

סער אלבר - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
סמדר הרפז-סעד - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
אמנון בוסתן - המרכז לחקלאות מדברית, מפעלי רמת נגב בע"מ.
רחלי בן-צבי - צמח ניסיונות. 

74(5)

התמר הוא מענפי המטע הרווחיים ביותר בישראל בעשור האחרון, ועם זאת הינו עתיר עבודה ומשלב מיכון לעבודה בגובה, מכיוון שמועד הבשלת הפרי על האשכול אינו אחיד, נהוג לבצע גדיד סלקטיבי ולחזור אל כל אשכול מספר פעמים, נתון המייקר מאוד את הגדיד ומלווה באובדן יבול. המחקר הנוכחי התמקד בלימוד המנגנון המבקר את הבשלת הפרי בתמר מג'הול, כאשר הנחת היסוד הייתה שלהורמון הצמחי חומצה אבציסית (ABA) תפקיד מרכזי בבקרת תהליך ההבשלה. נמצא ש-ABA מופיע בציפה בשבוע ה-17 לאחר ההאבקה, מועד בו מתחילים תהליכי הבשלה דוגמת שינוי צבע הקליפה, ירידה בתכולת המים וצבירת סוכרים בציפה. מנקודה זו עולה רמת ה-ABA בעקביות עד הגדיד. יישום חיצוני של ABAזירז את שינוי צבע הקליפה מירוק לצהוב, כמו גם את קצב עליית הסוכרים המסיסים (בריקס) בציפת הפרי, בהשוואה לביקורת. מהתוצאות מסתמן כי טיפול ABA עשוי לאפשר את זירוז תהליך הבשלת הפרי במג'הול ומיתון חוסר האחידות בזמני ההבשלה בין הפירות באשכול. יידרש מחקר נוסף כדי לפתח פרוטוקול יישום מיטבי.   

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם