שלי גנץ – מנהלת תחום ירקות בבתי צמיחה וממ"ר עגבניות;
נטע מור - ממ"ר הגנת הצומח בירקות; ליאור אברהם – מדריך גידול ירקות בנגב - שה"מ, משרד החקלאות;
ד"ר יעל רקח - הפקולטה למדעי החקלאות מזון ואיכות סביבה, האוניברסיטה העברית;
פרופ' יעקב קטן - הפקולטה למדעי החקלאות מזון ואיכות סביבה, האוניברסיטה העברית;
ד"ר שמעון פיבוניה – מו"פ ערבה תיכונה ורמת נגב
הופעה של טובמווירוס חדש: בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2014 זוהה בישראל טובמווירוס חדש, השובר את העמידות המתקדמת מסוג 22-Tm בזני העילית של העגבניות. בשנת 2015 זוהה הנגיף החדש בירדן, ונקבע לו השם "נגיף הקמטים החומים של פרי העגבנייה" Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) . לאחר כשנה וחצי מהזיהוי הראשון של ToBRFV הופץ הנגיף בארץ, והמחלה התבססה במרבית אזורי גידול העגבנייה במבנים, תוך שהיא מובילה להחלשת מערכות ההגנה של הצמחים הנגועים בנגיף.
שלי גנץ – מנהלת תחום ירקות בבתי צמיחה וממ"ר עגבניות;
נטע מור - ממ"ר הגנת הצומח בירקות; ליאור אברהם – מדריך גידול ירקות בנגב - שה"מ, משרד החקלאות;
ד"ר יעל רקח - הפקולטה למדעי החקלאות מזון ואיכות סביבה, האוניברסיטה העברית;
פרופ' יעקב קטן - הפקולטה למדעי החקלאות מזון ואיכות סביבה, האוניברסיטה העברית;
ד"ר שמעון פיבוניה – מו"פ ערבה תיכונה ורמת נגב
הופעה של טובמווירוס חדש: בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2014 זוהה בישראל טובמווירוס חדש, השובר את העמידות המתקדמת מסוג 22-Tm בזני העילית של העגבניות. בשנת 2015 זוהה הנגיף החדש בירדן, ונקבע לו השם "נגיף הקמטים החומים של פרי העגבנייה" Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) . לאחר כשנה וחצי מהזיהוי הראשון של ToBRFV הופץ הנגיף בארץ, והמחלה התבססה במרבית אזורי גידול העגבנייה במבנים, תוך שהיא מובילה להחלשת מערכות ההגנה של הצמחים הנגועים בנגיף.