ניצן זינגר ומיה חוקס-גואטה ממכללת שנקר
השיטה המסחרית הנהוגה בעולם לאחסון ענבים מתבססת על יריעות (פדים) לשחרור SO2 במהלך האחסון בקירור. חברת 'וינגארד' מדרום אפריקה פיתחה יריעות חדשות לאריזת ענבים שנבחנו ליעילות מניעת ריקבונות במהלך האחסון בקירור. היריעות נבחנו על הזנים 'תומפסון' למשך חודש וחצי ו'רד גלוב' למשך חודשיים בשלוש פורמולציות של יריעות ובשלושה סוגי אריזה משניים. של הענבים. הממצאים העיקריים מצביעים על כך שהתפתחות ריקבונות נמנעה כאשר ענבי ה'תומפסון' אוחסנו בבטנות בנוכחות הפורמולציה המייצרת יותר SO2.
ניצן זינגר ומיה חוקס-גואטה ממכללת שנקר
השיטה המסחרית הנהוגה בעולם לאחסון ענבים מתבססת על יריעות (פדים) לשחרור SO2 במהלך האחסון בקירור. חברת 'וינגארד' מדרום אפריקה פיתחה יריעות חדשות לאריזת ענבים שנבחנו ליעילות מניעת ריקבונות במהלך האחסון בקירור. היריעות נבחנו על הזנים 'תומפסון' למשך חודש וחצי ו'רד גלוב' למשך חודשיים בשלוש פורמולציות של יריעות ובשלושה סוגי אריזה משניים. של הענבים. הממצאים העיקריים מצביעים על כך שהתפתחות ריקבונות נמנעה כאשר ענבי ה'תומפסון' אוחסנו בבטנות בנוכחות הפורמולציה המייצרת יותר SO2.