בספר מובא תיאור מפורט של תכונות פרי המנגו ממרבית הזנים המצויים בישראל. התיאור כולל את מקור הזנים ואת מוצאם, את צבע הפרי, את גודלו, את איכותו, את מועד הבשלתו ומאפיינים ייחודיים לכל זן וזן )אם יש(. מובאת סקירה על הזנים המסחריים המשמשים בגידול מסחרי בישראל, על זני האינטרודוקציה שהובאו לכאן לבחינה מארצות המגדלות מנגו בעולם — פלורידה, הודו, אוסטרליה, דרום אפריקה, תאילנד, פיליפינים ועוד — והן על הזנים החדשים, תוצרי עבודת ההשבחה שנעשתה בשנים האחרונות ועדיין נמשכת במינהל המחקר החקלאי. בספר מוצגת שיטת ההשבחה הקלאסית שבה השתמשנו עד היום, שיטה המבוססת על ביצוע הכלאות בין זנים קיימים ובחינת צאצאיהם כאופציה לזנים מסחריים. בהמשך, מוסברות שיטות ההשבחה המודרניות, המבוססות על שימוש בטכניקות מולקולריות וגנטיות )השבחה גנטית( לייעול ולהאצת תהליכי ההשבחה.
בספר מובא תיאור מפורט של תכונות פרי המנגו ממרבית הזנים המצויים בישראל. התיאור כולל את מקור הזנים ואת מוצאם, את צבע הפרי, את גודלו, את איכותו, את מועד הבשלתו ומאפיינים ייחודיים לכל זן וזן )אם יש(. מובאת סקירה על הזנים המסחריים המשמשים בגידול מסחרי בישראל, על זני האינטרודוקציה שהובאו לכאן לבחינה מארצות המגדלות מנגו בעולם — פלורידה, הודו, אוסטרליה, דרום אפריקה, תאילנד, פיליפינים ועוד — והן על הזנים החדשים, תוצרי עבודת ההשבחה שנעשתה בשנים האחרונות ועדיין נמשכת במינהל המחקר החקלאי. בספר מוצגת שיטת ההשבחה הקלאסית שבה השתמשנו עד היום, שיטה המבוססת על ביצוע הכלאות בין זנים קיימים ובחינת צאצאיהם כאופציה לזנים מסחריים. בהמשך, מוסברות שיטות ההשבחה המודרניות, המבוססות על שימוש בטכניקות מולקולריות וגנטיות )השבחה גנטית( לייעול ולהאצת תהליכי ההשבחה.