נגישות
menu      
חיפוש מתקדם

רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה

שדה וירק

מטרת עבודה זו הייתה לבחון, לראשונה, את האפשרות לאחסן פירות פלפל בטמפרטורה מאד נמוכה של 1.5 מעלות צלסיוס (מ"צ) למשך שלושה שבועות, כבסיס לטיפול הסגר כנגד מזיקים, מבלי לפגוע באיכות הפרי בתום תקופת האחסנה וחיי המדף. נבחנו טיפולים שונים לאחר הקטיף, למניעת התפתחות נזקי צינה והתכלות פיסיולוגית ופתולוגית של הפרי כתוצאה מאחסנה בטמפרטורה נמוכה. בתום שלוש שנות מחקר נמצא כי טיפול, המשלב שטיפה והברשה במים חמים בטמפרטורה של 55 מ"צ למשך כ-15 שניות עם אריזת הפרי בחיתום פרטני (שרינק), שמר באופן מובהק על איכות הפרי בתום 21 ימים ב-1.5 מ"צ + 3 ימים נוספים ב-20 מ"צ. התפתחות הריקבון עוכבה על-ידי שטיפה והברשה חמה, והחיתום, שהקטין באופן ניכר את איבוד המים בפרי לאחר הקטיף, מנע כמעט לחלוטין התפתחות נזקי צינה. הפחתת איבוד המים מנעה את התרככות הפרי ושמרה על פרי מוצק ואיכותי לאחר תקופת האחסנה וחיי המדף. (מתוך המאמר)

פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
אחסנת פלפל ב-1.5 מ"צ כטיפול הסגר - הייתכן?

רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה

יולי

מטרת עבודה זו הייתה לבחון, לראשונה, את האפשרות לאחסן פירות פלפל בטמפרטורה מאד נמוכה של 1.5 מעלות צלסיוס (מ"צ) למשך שלושה שבועות, כבסיס לטיפול הסגר כנגד מזיקים, מבלי לפגוע באיכות הפרי בתום תקופת האחסנה וחיי המדף. נבחנו טיפולים שונים לאחר הקטיף, למניעת התפתחות נזקי צינה והתכלות פיסיולוגית ופתולוגית של הפרי כתוצאה מאחסנה בטמפרטורה נמוכה. בתום שלוש שנות מחקר נמצא כי טיפול, המשלב שטיפה והברשה במים חמים בטמפרטורה של 55 מ"צ למשך כ-15 שניות עם אריזת הפרי בחיתום פרטני (שרינק), שמר באופן מובהק על איכות הפרי בתום 21 ימים ב-1.5 מ"צ + 3 ימים נוספים ב-20 מ"צ. התפתחות הריקבון עוכבה על-ידי שטיפה והברשה חמה, והחיתום, שהקטין באופן ניכר את איבוד המים בפרי לאחר הקטיף, מנע כמעט לחלוטין התפתחות נזקי צינה. הפחתת איבוד המים מנעה את התרככות הפרי ושמרה על פרי מוצק ואיכותי לאחר תקופת האחסנה וחיי המדף. (מתוך המאמר)

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם