קטיף אפרסקים הינו סלקטיבי, ולמרות זאת מתקבלים פירות בדרגת הבשלה שונות וקצב ההתרככות בהם שונה. כיום אין דרך להבחין ברמת ההבשלה של הפירות השונים עם הקטיף. בעבודה זו בחנו אם ניתן עם הקטיף לסווג אפרסקים לפי רמות ההבשלה שלהם באמצעות מכשיר ידני המאפשר מדידה ספקטרלית פשוטה ולא הרסנית. ממצאי העבודה מראים שקיים מתאם בין המדידה הספקטרלית במהלך חיי המדף לבין קצב ההתרככות באפרסקים מהירי התרככות, כמו גם באיטיי התרככות. ניתן לנבא את מידת ההתרככות של הפרי במהלך חיי המדף בעיקר עבור פירות מהירי התרככות. ניתן יהיה בעתיד להשתמש במדידה ספקטרלית למיון הפירות, אך יהיה צורך לבדוק כל זן בנפרד.
קטיף אפרסקים הינו סלקטיבי, ולמרות זאת מתקבלים פירות בדרגת הבשלה שונות וקצב ההתרככות בהם שונה. כיום אין דרך להבחין ברמת ההבשלה של הפירות השונים עם הקטיף. בעבודה זו בחנו אם ניתן עם הקטיף לסווג אפרסקים לפי רמות ההבשלה שלהם באמצעות מכשיר ידני המאפשר מדידה ספקטרלית פשוטה ולא הרסנית. ממצאי העבודה מראים שקיים מתאם בין המדידה הספקטרלית במהלך חיי המדף לבין קצב ההתרככות באפרסקים מהירי התרככות, כמו גם באיטיי התרככות. ניתן לנבא את מידת ההתרככות של הפרי במהלך חיי המדף בעיקר עבור פירות מהירי התרככות. ניתן יהיה בעתיד להשתמש במדידה ספקטרלית למיון הפירות, אך יהיה צורך לבדוק כל זן בנפרד.