בהר, אשקין
בנגיהה עצמית, או באוטו-פלואורסצנציה ( Auto-fluoresence ), הח ו מר הנבדק מוקרן בגל קצר ופולט גל ארוך יותר, כאשר עוצמת הקרינה הנפלטת משמשת מדד לכמות החומר. אחד החומרים העיקריים ברקמה הצמחית הפולטים אור בתגובה להקרנה הוא מולקולת הכלורופיל. במהלך ההבשלה יש פירוק של כלורופיל והצטברות של חומרים החוסמים את הקרינה. במעקב שבועי אחר ההבשלה בענבים ירוקים ‘תומפסון’ תועדה העלייה ברמת הסוכר מתחילת יולי עד סוף אוגוסט. במקביל נמדדה הנגיהה העצמית של הענבים באמצעות מכשיר נייד במדד שנקרא Simple Fluorescence Red) SFR). מדד זה ירד בהדרגה במקביל לעלייה בסוכר במתאם גבוה מאד בין ממוצעי הערכים. במדידה שבוצעה בבציר ראשון נמצאה ירידה מובהקת של ערכי ה- SFR לאחר האחסון, אך בבציר שני הערכים ההתחלתיים של ענבים פרוטים היו נמוכים יותר, ללא הבדל במדידות לאחר האחסון. במדידה של השפעת הטיפול בחומצה אבציסית (ABA) על הצבע האדום בענבי ‘קרימסון’ נמצאה השפעה מובהקת של הטיפולים על צבע הפרי כאשר המדידה בוצעה על פי יחס אוטו-פלואורסצנציה שכויל למדידת אנטוציאנינים. תוצאות אלו מוכיחות כי השימוש בנגיהה עצמית הוא כלי מחקרי יעיל מאד למעקב הבשלה ובחינת השפעה של טיפולים על ההבשלה בענבי מאכל.
בהר, אשקין
בנגיהה עצמית, או באוטו-פלואורסצנציה ( Auto-fluoresence ), הח ו מר הנבדק מוקרן בגל קצר ופולט גל ארוך יותר, כאשר עוצמת הקרינה הנפלטת משמשת מדד לכמות החומר. אחד החומרים העיקריים ברקמה הצמחית הפולטים אור בתגובה להקרנה הוא מולקולת הכלורופיל. במהלך ההבשלה יש פירוק של כלורופיל והצטברות של חומרים החוסמים את הקרינה. במעקב שבועי אחר ההבשלה בענבים ירוקים ‘תומפסון’ תועדה העלייה ברמת הסוכר מתחילת יולי עד סוף אוגוסט. במקביל נמדדה הנגיהה העצמית של הענבים באמצעות מכשיר נייד במדד שנקרא Simple Fluorescence Red) SFR). מדד זה ירד בהדרגה במקביל לעלייה בסוכר במתאם גבוה מאד בין ממוצעי הערכים. במדידה שבוצעה בבציר ראשון נמצאה ירידה מובהקת של ערכי ה- SFR לאחר האחסון, אך בבציר שני הערכים ההתחלתיים של ענבים פרוטים היו נמוכים יותר, ללא הבדל במדידות לאחר האחסון. במדידה של השפעת הטיפול בחומצה אבציסית (ABA) על הצבע האדום בענבי ‘קרימסון’ נמצאה השפעה מובהקת של הטיפולים על צבע הפרי כאשר המדידה בוצעה על פי יחס אוטו-פלואורסצנציה שכויל למדידת אנטוציאנינים. תוצאות אלו מוכיחות כי השימוש בנגיהה עצמית הוא כלי מחקרי יעיל מאד למעקב הבשלה ובחינת השפעה של טיפולים על ההבשלה בענבי מאכל.