כל הבננות המשווקות בעולם נקטפות ירוקות ועוברות תהליך של הבחלה באתילן, הגורם להאצת תהליכי ההבשלה. לאחר ההבחלה מתחילות בעיות הזדקנות והופעת ריקבונות, כאשר חיי המדף של בננה בשלה קצרים ביותר – כחמישה ימים בלבד. בעבודה זו נבדקה האפשרות לשפר את איכות הבננות לאחר קטיף בעזרת MCP, מעכב פעולת האתילן.
כל הבננות המשווקות בעולם נקטפות ירוקות ועוברות תהליך של הבחלה באתילן, הגורם להאצת תהליכי ההבשלה. לאחר ההבחלה מתחילות בעיות הזדקנות והופעת ריקבונות, כאשר חיי המדף של בננה בשלה קצרים ביותר – כחמישה ימים בלבד. בעבודה זו נבדקה האפשרות לשפר את איכות הבננות לאחר קטיף בעזרת MCP, מעכב פעולת האתילן.