נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
אובדן פירות טריים במהלך שרשרת הייצור והשיווק: סיכום סקר, פברואר 2016
Author :
Porat, Ron
;
.
Co-Authors:

צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות

Volume :
עב, חוב' 3
Year:
2018
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
From page:
24
To page:
26
(
Total pages:
3
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.

מאיבוד המזון במדינות

 

Notes:
Editors' remarks:
food loss
food storage
shelf life
Storage of agricultural produce and food
Show More
Related Content
More details
ID:
37106
Last updated date:
12/07/2022 16:55
Creation date:
03/09/2018 10:25
You may also be interested in
Non-reviewed publication
אובדן פירות טריים במהלך שרשרת הייצור והשיווק: סיכום סקר, פברואר 2016

צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות

עב, חוב' 3

פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.

מאיבוד המזון במדינות

 

Non-reviewed publication
You may also be interested in