נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
אריזות קמעוניות לשיפור איכות הבננה
Author :
Friedman, Haya
;
.
Kochanek, Bettina
;
.
Para, Anna
;
.
Porat, Ron
;
.
Sabag, Amit
;
.
Co-Authors:
Volume :
עב, חוב' 3
Year:
2018
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
From page:
28
To page:
32
(
Total pages:
5
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

אשכול הבננות נקטף בהגיע הפרי לכדי שלושת רבעי הגודל המקסימלי שלו. בבית האריזה הפרי בדרך כלל מופרד לכפות הנארזות בקרטונים, אלה מוכנסים לחדר ההבחלה, שם מתבצע עליהם טיפול בגז אתילן והם יוצאים למשלוח. יש בתי אריזה בהם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה, על האשכול בשלמותו, ורק לאחר מכן הוא מופרד לכפות הנארזות למשלוח. הבננות מובלות לשווקים, שם הן חשופות לאוויר ונשארות על המדפים עד למכירתן לצרכן. כ 30%- מהפרי יורדים לטמיון, בדרך כלל בעקבות טיפול לא נכון בבית האריזה, ברשת השיווק ובעיקר אצל הצרכן הסופי בגין הבשלת יתר בתוך זמן קצר. מטרתה של עבודה זו לבחון האם ניתן להאט את קצב ההבשלה של הבננה באמצעות אריזת קמצים בשקיות קמעוניות שונות (פוליפרופילן, פוליאתילן(, בין אם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה או אחריה. נמצא, שכאשר האתילן ניתן לקמצי הבננות הארוזים בשקיות הקמעוניות השונות ההבשלה אמנם לא עוכבה, אך הופחתה התפתחות הכתמים השחורים על הקליפה. לעומת זאת, כאשר טיפול האתילן ניתן לקמצים לפני האריזה בשקיות השונות עוכבה ההבשלה וחיי המדף נמצאו ארוכים יותר. ראוי לציין שקיימת שונות רבה בהבשלת הבננות לאורך האשכול, מכף 2 העליונה הבוגרת עד כף 7 התחתונה הצעירה, וכן בין בננות ממועדי קטיף שונים. עבודה זו הינה ראשונית, בדרך לפיתוח פרוטוקול אריזה לבננות, במטרה לשפר את איכות הפרי לאורך זמן ולהאט את התכלותו המהירה.

Notes:
Editors' remarks:
food storage
Musa (internal keyword)
packaging
ripening
shelf life
Show More
Related Content
More details
ID:
37108
Last updated date:
12/07/2022 16:55
Creation date:
03/09/2018 10:38
Non-reviewed publication
אריזות קמעוניות לשיפור איכות הבננה
עב, חוב' 3

אשכול הבננות נקטף בהגיע הפרי לכדי שלושת רבעי הגודל המקסימלי שלו. בבית האריזה הפרי בדרך כלל מופרד לכפות הנארזות בקרטונים, אלה מוכנסים לחדר ההבחלה, שם מתבצע עליהם טיפול בגז אתילן והם יוצאים למשלוח. יש בתי אריזה בהם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה, על האשכול בשלמותו, ורק לאחר מכן הוא מופרד לכפות הנארזות למשלוח. הבננות מובלות לשווקים, שם הן חשופות לאוויר ונשארות על המדפים עד למכירתן לצרכן. כ 30%- מהפרי יורדים לטמיון, בדרך כלל בעקבות טיפול לא נכון בבית האריזה, ברשת השיווק ובעיקר אצל הצרכן הסופי בגין הבשלת יתר בתוך זמן קצר. מטרתה של עבודה זו לבחון האם ניתן להאט את קצב ההבשלה של הבננה באמצעות אריזת קמצים בשקיות קמעוניות שונות (פוליפרופילן, פוליאתילן(, בין אם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה או אחריה. נמצא, שכאשר האתילן ניתן לקמצי הבננות הארוזים בשקיות הקמעוניות השונות ההבשלה אמנם לא עוכבה, אך הופחתה התפתחות הכתמים השחורים על הקליפה. לעומת זאת, כאשר טיפול האתילן ניתן לקמצים לפני האריזה בשקיות השונות עוכבה ההבשלה וחיי המדף נמצאו ארוכים יותר. ראוי לציין שקיימת שונות רבה בהבשלת הבננות לאורך האשכול, מכף 2 העליונה הבוגרת עד כף 7 התחתונה הצעירה, וכן בין בננות ממועדי קטיף שונים. עבודה זו הינה ראשונית, בדרך לפיתוח פרוטוקול אריזה לבננות, במטרה לשפר את איכות הפרי לאורך זמן ולהאט את התכלותו המהירה.

Non-reviewed publication
You may also be interested in