נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
This item is archived
בדיקת השפעת השימוש בתחמיץ תירס שהושקה במי קולחין מטוהרים על פרמטרים מקצועיים בכבשים לחלב
Principal Investigator :
Miron, Joshua
;
.
Zenou, Abraham
;
.
Principal Investigator :
קעדאן, סמיר; ליבוביץ', חיים; אשתיווי, הישאם
Partner :
Other researchers :
Year:
2010
Project number :
870-1550-10
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
Animals
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

מתוך המבוא:

בשנים האחרונות בעיית המים בישראל הולכת ומחמירה וקיים קיצוץ במכסות המים
השפירים לשימוש חקלאי. מצד שני השימוש במי קולחין מטוהרים בחקלאות הולך וגובר
ובמיוחד לאור ההתפתחות הטכנולוגית בשנים האחרונות ושיפור איכות המים המטוהרים
לרמות טיהור טובות. ענף מעלי גירה סובל בשנים האחרונות מעלייה במחירי המזונות
המרוכזים שהם בעיקר מיובאים והמזונות הגסים שהם מיצור מקומי. דבר שפוגע בכלכליות
ענפים אלה ומאלץ מגדלים לחפש אלטרנטיביות הזנה אחרות ושימוש הולך וגובר במוצרי
לוואי.
בשנים האחרונות שינויי האקלים והשינוי בכמות המשקעים ופיזורם גורם לפגיעה באיכות
השחתות החורפיות. השימוש בתחמיץ תירס נהוג באופן מצומצם בענף הצאן בארץ, לעומת
זאת בענף הרפת לחלב מזון זה מקובל ונפוץ בהזנת הפרות החולבות. לא נצפתה השפעה
שלילית על הביצועים של פרות חלב שהמנה שלהן כללה תחמיץ תירס שגודל על מי קולחין
מטוהרים.
השימוש בתחמיץ תירס יכול לתרום במספר מישורים: אקולוגיים (חסכון במים שפירים
ושימוש במי קולחין מטוהרים), מקצועיים (העמקת השימוש בשיטת הבליל בהזנת כבשים
חולבות ושיפור ממשק ההזנה, חסכון בעבודה), כלכליים (חומרי מזון גס איכותי במחיר
סביר).

 

Editors' remarks:
animal feeding
forage and feed science
milk
milk yield
sheep
silage
wastewater irrigation
water conservation
Zea mays
Show More
Related Content
More details
ID:
37140
Last updated date:
08/11/2023 14:24
Creation date:
05/09/2018 14:46
You may also be interested in
Research report
בדיקת השפעת השימוש בתחמיץ תירס שהושקה במי קולחין מטוהרים על פרמטרים מקצועיים בכבשים לחלב
קעדאן, סמיר; ליבוביץ', חיים; אשתיווי, הישאם
870-1550-10
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

מתוך המבוא:

בשנים האחרונות בעיית המים בישראל הולכת ומחמירה וקיים קיצוץ במכסות המים
השפירים לשימוש חקלאי. מצד שני השימוש במי קולחין מטוהרים בחקלאות הולך וגובר
ובמיוחד לאור ההתפתחות הטכנולוגית בשנים האחרונות ושיפור איכות המים המטוהרים
לרמות טיהור טובות. ענף מעלי גירה סובל בשנים האחרונות מעלייה במחירי המזונות
המרוכזים שהם בעיקר מיובאים והמזונות הגסים שהם מיצור מקומי. דבר שפוגע בכלכליות
ענפים אלה ומאלץ מגדלים לחפש אלטרנטיביות הזנה אחרות ושימוש הולך וגובר במוצרי
לוואי.
בשנים האחרונות שינויי האקלים והשינוי בכמות המשקעים ופיזורם גורם לפגיעה באיכות
השחתות החורפיות. השימוש בתחמיץ תירס נהוג באופן מצומצם בענף הצאן בארץ, לעומת
זאת בענף הרפת לחלב מזון זה מקובל ונפוץ בהזנת הפרות החולבות. לא נצפתה השפעה
שלילית על הביצועים של פרות חלב שהמנה שלהן כללה תחמיץ תירס שגודל על מי קולחין
מטוהרים.
השימוש בתחמיץ תירס יכול לתרום במספר מישורים: אקולוגיים (חסכון במים שפירים
ושימוש במי קולחין מטוהרים), מקצועיים (העמקת השימוש בשיטת הבליל בהזנת כבשים
חולבות ושיפור ממשק ההזנה, חסכון בעבודה), כלכליים (חומרי מזון גס איכותי במחיר
סביר).

 

Research report
You may also be interested in