נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
החלבון המטאבולי במוצרי לוואי תורמי חלבון במנות המבוססות על תחמיצים
Principal Investigator :
Principal Investigator :
אריאלי, ע'
Partner :
Moallem, Uzi
;
.
Other researchers :
Year:
2009
Project number :
820-0239-09
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
Animals
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

 

תקציר:


עבודה זו בחנה כלים שיאפשרו לאמוד את איכות החלבון במזונות הלוואי תורמי החלבון העיקריים המשמשים ברפת החלב. נבחנו כמה תכונות המשפיעות על ערכם הביולוגי של מספר מזונות לוואי המשמשות כתוספי חלבון ברפת. נבחנו פריקות החלבון בכרס (באמצעות מדידת פריקות בכרס ושיטת קורנל המסה בבופרים שונים), עיכול במעי הדק באמצעות שימש באנזימי עיכול וסך העיכול בכלל מערכת העיכול. כן נבחנה השונות בין משלוחים בערכים אלו, מאחר ומקובל שקיימת שונות רבה בתוך המזונות בשל מגוון רחב של תנאי יצור הובלה ואחסנה, במיוחד בשל התחממותם.

המזונות שנבחנו היו:
גלוטן פיד, ד. ד. ג., ארבעה סוגי כוספת סויה, כוספת חמניות וכוספת ליפתית. במזונות אלו נערכה אנליזה כימית מפורטת בדגימות שנאספו ממספר משלוחים. נמצאו מספר הבדלים בין הפריקות האפקטיבית בשיטת שקי הדקרון לעומת זו שיטת קורנל. ההבדל הנמוך ביותר בין השיטות נמצא בכוספת לפתית וההבדל הגדול ביותר נמצא ב כוספת סויה. מקדם השונות בין משלוחים של מוצרי לוואי מתעשיית התירס גלוטן פיד וד.ד. ג. היה גבוה משמעותית בהשוואה למקורות החלבון האחרים. מצביע על הצורך לבחון את פריקות החלבון בכרס במזונות אלו בתדירות גבוהה ביחס לכוספאות צמחי השמן.
בחינת השונות בערכי נעכלות במעי בין משלוחים במזונות השונים הראתה ערכי cv נמוכים יחסית (6%) בסויה המקומית, ערכי ביניים (כ- 20%) במרבית המזונות וערכים גבוהים יחסית (38%) בכוספת הליפתית. בכלל מערכת העיכול היו ערכי ה cv של נעכלות החלבון בכל המזונות נמוכים, בטווח של 2-5% . לערכי שונות אלו צריכים להילקח בחשבון בעת הרכבת המנה ואיזון אספקת החלבון המטאבולי לפרת החלב.

 

Editors' remarks:
animal feeding
Animals
cows
dairy cattle
forage and feed science
metabolism
proteins
silage
Show More
Related Content
More details
ID:
37211
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
12/09/2018 12:18
You may also be interested in
Research report
החלבון המטאבולי במוצרי לוואי תורמי חלבון במנות המבוססות על תחמיצים
אריאלי, ע'
820-0239-09
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

 

תקציר:


עבודה זו בחנה כלים שיאפשרו לאמוד את איכות החלבון במזונות הלוואי תורמי החלבון העיקריים המשמשים ברפת החלב. נבחנו כמה תכונות המשפיעות על ערכם הביולוגי של מספר מזונות לוואי המשמשות כתוספי חלבון ברפת. נבחנו פריקות החלבון בכרס (באמצעות מדידת פריקות בכרס ושיטת קורנל המסה בבופרים שונים), עיכול במעי הדק באמצעות שימש באנזימי עיכול וסך העיכול בכלל מערכת העיכול. כן נבחנה השונות בין משלוחים בערכים אלו, מאחר ומקובל שקיימת שונות רבה בתוך המזונות בשל מגוון רחב של תנאי יצור הובלה ואחסנה, במיוחד בשל התחממותם.

המזונות שנבחנו היו:
גלוטן פיד, ד. ד. ג., ארבעה סוגי כוספת סויה, כוספת חמניות וכוספת ליפתית. במזונות אלו נערכה אנליזה כימית מפורטת בדגימות שנאספו ממספר משלוחים. נמצאו מספר הבדלים בין הפריקות האפקטיבית בשיטת שקי הדקרון לעומת זו שיטת קורנל. ההבדל הנמוך ביותר בין השיטות נמצא בכוספת לפתית וההבדל הגדול ביותר נמצא ב כוספת סויה. מקדם השונות בין משלוחים של מוצרי לוואי מתעשיית התירס גלוטן פיד וד.ד. ג. היה גבוה משמעותית בהשוואה למקורות החלבון האחרים. מצביע על הצורך לבחון את פריקות החלבון בכרס במזונות אלו בתדירות גבוהה ביחס לכוספאות צמחי השמן.
בחינת השונות בערכי נעכלות במעי בין משלוחים במזונות השונים הראתה ערכי cv נמוכים יחסית (6%) בסויה המקומית, ערכי ביניים (כ- 20%) במרבית המזונות וערכים גבוהים יחסית (38%) בכוספת הליפתית. בכלל מערכת העיכול היו ערכי ה cv של נעכלות החלבון בכל המזונות נמוכים, בטווח של 2-5% . לערכי שונות אלו צריכים להילקח בחשבון בעת הרכבת המנה ואיזון אספקת החלבון המטאבולי לפרת החלב.

 

Research report
You may also be interested in