נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
השפעת ה-pH בכרס על יצרנות ויעילות ייצור חלב
Principal Investigator :
Moallem, Uzi
;
.
Principal Investigator :
אריאלי, עמיחי
Partner :
Other researchers :
Year:
2011
Project number :
820-0248-11
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
Animals
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

 

תקציר:


נערכו 3 ניסויים בפרות מפוסטלות במתכונת ריבוע לטיני, כדי לאמוד את הגורמים המשפיעים על pH הכרס, בהם נמדדו pH וטמפרטורת הכרס ברציפות ע"י חיישן. בניסוי א' נבחנה השפעת תוספת של 2 ק"ג של שחת באיכות גבוהה, בהשוואה לביקורת. כן נערך מעקב אחר התנהגות הפרות. נמדדו גם: צריכת מזון, וטמפרטורות האוויר והגוף. בניסוי ב' המנות הכילו: 25% מזון מרוכז (מ"מ), 50% מ"מ, 75% מ"מ, ו 75% מ"מ בתוספת בופר. נמדדה גם העלאת הגירה ע"י מערכת SCR . נבחנה ההתאמה בין ה pH ובין העלאת הגירה וצריכת המזון. בניסוי ג' המנה הכילה: 25% שחת דגן, 50% גרעיני תירס, ו 25% כוספת חמניות. הטיפולים כללו יחסים שונים של גרעין תירס שבור וגרוס (100:0 , 67:33 , 33:67 ו0:100). כאן נמדדו העלאת הגירה ע"י מערכת SCR , ורביצת הפרות ע"י מערכת אפימילק.

בניסוי א' טמפרטורת כרס הייתה גבוהה בפרות הטיפול ב 0.4 מ"צ. טמפרטורת הכרס הייתה גבוהה בכ 1 מ"צ מטמפרטורת הגוף. יחסית להגשת המנה, ה pH המינימאלי נמדד אחר 9-13 שעות, טמפרטורת הכרס המרבית נצפתה אחר 13-21 שעות ושיא העלאת הגירה התרחש לאחר 12-18 שעות.

בניסוי ב' צריכת המזון במנות 25% ו 50% מ"מ הייתה מינימלית. במנת 75% מ"מ עלתה צריכת המזון ב 11% , והוספת בופר העלתה את צריכת מזון ב 21% . העלאת הגירה המירבית ביממה נרשמה במנת ה 25% מ"מ (313 דקות). זו ירדה ב 16% במנת ה 50% מ"מ, וב 43% בשתי מנות ה 75% מ"מ. הזמן בו נרשם pH כרס מתחת ל 6.0 היה כ 10 דקות במנות של 25 ו 50% מ"מ. זה עלה ל 295 דקות ב 75% מ"מ. בופר במנת ה 75% מ"מ הפחית זאת ל 193 דקות.
הוכחנו לכן קשר כמותי בין הרכב המנה, צריכת המזון, העלאת הגירה וה pH בכרס.

בניסוי ג' צריכות המזון הגבוהה והנמוכה ביותר, הושגו במנות שהכילו 33 ו 0% תירס שבור. במנות אלו נמדדו גם טמפרטורת הכרס המקסימלית הגבוהה ביותר, וטמפרטורת הכרס המינימלית הנמוכה ביותר. העלאת הגירה הנמוכה ביותר נמדדה במנת 0% תירס שבור ומשך הרביצה הנמוך ביותר התקבל במנת ה 33% תירס שבור. ניתוח רגרסיה הראה כי טמפרטורת הכרס המקסימלית מוסברת ע"י משך רביצה, משך העלאת גירה וצריכת מזון.

ניתן לסכם כי הטמפרטורה המרבית ביממה מייצגת באופן מהימן את הפעילות הביולוגית בכרס פרת החלב.

Editors' remarks:
animal feeding
Animals
cows
dairy cattle
forage and feed science
milk yield
Show More
Related Content
More details
ID:
37232
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
12/09/2018 15:43
Research report
השפעת ה-pH בכרס על יצרנות ויעילות ייצור חלב
אריאלי, עמיחי
820-0248-11
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

 

תקציר:


נערכו 3 ניסויים בפרות מפוסטלות במתכונת ריבוע לטיני, כדי לאמוד את הגורמים המשפיעים על pH הכרס, בהם נמדדו pH וטמפרטורת הכרס ברציפות ע"י חיישן. בניסוי א' נבחנה השפעת תוספת של 2 ק"ג של שחת באיכות גבוהה, בהשוואה לביקורת. כן נערך מעקב אחר התנהגות הפרות. נמדדו גם: צריכת מזון, וטמפרטורות האוויר והגוף. בניסוי ב' המנות הכילו: 25% מזון מרוכז (מ"מ), 50% מ"מ, 75% מ"מ, ו 75% מ"מ בתוספת בופר. נמדדה גם העלאת הגירה ע"י מערכת SCR . נבחנה ההתאמה בין ה pH ובין העלאת הגירה וצריכת המזון. בניסוי ג' המנה הכילה: 25% שחת דגן, 50% גרעיני תירס, ו 25% כוספת חמניות. הטיפולים כללו יחסים שונים של גרעין תירס שבור וגרוס (100:0 , 67:33 , 33:67 ו0:100). כאן נמדדו העלאת הגירה ע"י מערכת SCR , ורביצת הפרות ע"י מערכת אפימילק.

בניסוי א' טמפרטורת כרס הייתה גבוהה בפרות הטיפול ב 0.4 מ"צ. טמפרטורת הכרס הייתה גבוהה בכ 1 מ"צ מטמפרטורת הגוף. יחסית להגשת המנה, ה pH המינימאלי נמדד אחר 9-13 שעות, טמפרטורת הכרס המרבית נצפתה אחר 13-21 שעות ושיא העלאת הגירה התרחש לאחר 12-18 שעות.

בניסוי ב' צריכת המזון במנות 25% ו 50% מ"מ הייתה מינימלית. במנת 75% מ"מ עלתה צריכת המזון ב 11% , והוספת בופר העלתה את צריכת מזון ב 21% . העלאת הגירה המירבית ביממה נרשמה במנת ה 25% מ"מ (313 דקות). זו ירדה ב 16% במנת ה 50% מ"מ, וב 43% בשתי מנות ה 75% מ"מ. הזמן בו נרשם pH כרס מתחת ל 6.0 היה כ 10 דקות במנות של 25 ו 50% מ"מ. זה עלה ל 295 דקות ב 75% מ"מ. בופר במנת ה 75% מ"מ הפחית זאת ל 193 דקות.
הוכחנו לכן קשר כמותי בין הרכב המנה, צריכת המזון, העלאת הגירה וה pH בכרס.

בניסוי ג' צריכות המזון הגבוהה והנמוכה ביותר, הושגו במנות שהכילו 33 ו 0% תירס שבור. במנות אלו נמדדו גם טמפרטורת הכרס המקסימלית הגבוהה ביותר, וטמפרטורת הכרס המינימלית הנמוכה ביותר. העלאת הגירה הנמוכה ביותר נמדדה במנת 0% תירס שבור ומשך הרביצה הנמוך ביותר התקבל במנת ה 33% תירס שבור. ניתוח רגרסיה הראה כי טמפרטורת הכרס המקסימלית מוסברת ע"י משך רביצה, משך העלאת גירה וצריכת מזון.

ניתן לסכם כי הטמפרטורה המרבית ביממה מייצגת באופן מהימן את הפעילות הביולוגית בכרס פרת החלב.

Research report
You may also be interested in