נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
This item is archived
זיהוי מהיר של שלב התפתחות גרעיני חמשת מיני דגן בהקשר להכנת תחמיץ כשר לפסח
Principal Investigator :
Klein, Joshua D.
;
.
Raz-Shalev (Hebbe), Yonit
;
.
Principal Investigator :
Partner :
Other researchers :
שורק, פרץ; צוקרמן, אפרים; שאול, אריק; כהן, שלמה
Year:
2011
Project number :
277-0295-10
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
חקלאות עפ"י התורה
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

 

תקציר:

תוצרי זרעי חמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכוסמת) הם אסורים באכילה ובהנאה בפסח, היות והם 'חמץ'. כמות הגלוטן בזרע היא אחראית ביחס ישיר לתפיחת עיסות העשויות מקמחי דגן, ולכן ליצירת 'חמץ'. מובא במקורות שזרעים שלא הגיעו לשליש גודלם אינם נובטים, ולכן להלכה הם לא עשויים להיות חמץ כאשר הם באים במגע עם מים. על בסיס זה גופי כשרות קבעו שניתן לקצר מחמשת דגן בנוכחות זרעים שלא עשויים לנבוט, וליצור מזה תחמיץ כשר לפסח.

נכון לעכשיו תקופת "בלתי מחמצת" זו היא משוערכת בכשבוע ימים לאחר פריחת השיבולים. רצוי להרחיב תקופה זאת ובזה להגדיל את כמות המזון הכשר לפסח לפרות. מטרותינו לפתח שיטת קביעה בלתי תלויה, שתעזור למשגיחים בשטח לקבע את כשרותם של השיבולים (עם גרגיריהם) לפסח. בין 7 ל- 20 יום לאחר פריחה מדדנו אורך, רוחב, משקל טרי ומשקל יבש של זרעי חיטה ושעורה. גם קבענו את רמת הגליאדין בזרעים ואת כושר נביטת הזרעים בטרי וביבש בצלחות פטרי ובעציצים.

Editors' remarks:
animal feeding
cattle
cows
grain crops
Hordeum
seeds
Triticum
Show More
Related Content
More details
ID:
37271
Last updated date:
08/11/2023 13:43
Creation date:
17/09/2018 11:54
Research report
זיהוי מהיר של שלב התפתחות גרעיני חמשת מיני דגן בהקשר להכנת תחמיץ כשר לפסח
שורק, פרץ; צוקרמן, אפרים; שאול, אריק; כהן, שלמה
277-0295-10
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

 

תקציר:

תוצרי זרעי חמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכוסמת) הם אסורים באכילה ובהנאה בפסח, היות והם 'חמץ'. כמות הגלוטן בזרע היא אחראית ביחס ישיר לתפיחת עיסות העשויות מקמחי דגן, ולכן ליצירת 'חמץ'. מובא במקורות שזרעים שלא הגיעו לשליש גודלם אינם נובטים, ולכן להלכה הם לא עשויים להיות חמץ כאשר הם באים במגע עם מים. על בסיס זה גופי כשרות קבעו שניתן לקצר מחמשת דגן בנוכחות זרעים שלא עשויים לנבוט, וליצור מזה תחמיץ כשר לפסח.

נכון לעכשיו תקופת "בלתי מחמצת" זו היא משוערכת בכשבוע ימים לאחר פריחת השיבולים. רצוי להרחיב תקופה זאת ובזה להגדיל את כמות המזון הכשר לפסח לפרות. מטרותינו לפתח שיטת קביעה בלתי תלויה, שתעזור למשגיחים בשטח לקבע את כשרותם של השיבולים (עם גרגיריהם) לפסח. בין 7 ל- 20 יום לאחר פריחה מדדנו אורך, רוחב, משקל טרי ומשקל יבש של זרעי חיטה ושעורה. גם קבענו את רמת הגליאדין בזרעים ואת כושר נביטת הזרעים בטרי וביבש בצלחות פטרי ובעציצים.

Research report
You may also be interested in