נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
This item is archived
מבחן איכות של צמחי מספוא
Principal Investigator :
Ben Ghedalia, Daniel
;
.
Miron, Joshua
;
.
Nikbachat, Moses
;
.
Yosef, Edith
;
.
Principal Investigator :
Partner :
Other researchers :
צוקרמן, אפרים; ניר, אורי
Year:
2006
Project number :
362-0068
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
Animals
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

 

מתוך התקציר:

צמחי המספוא משמשים כמרכיב סיבי גס חשוב בהזנת מע״ג, המהווה כ-30% מכלל בליל הפרות. המזון הגס הכרחי לתסיסה תקינה בכרס, כולל תחמיצים ושחתות של דגנים וקטניות, ובעת מחסור גם חומרי לוואי מגידולי שדה שונים. צמחי מספוא לייצור תחמיצים ושחתות מגודלים מדי שנה בארץ על שטח של כ- 500 אלף דונם. במשך השנים הזנים המסחריים מאבדים מעמידותם למחלות ולמזיקים, לכן יש צורך להחליפם בזני מספוא חדשים. הקונצפציה הבסיסית של המחקר הנוכחי הייתה שלא די בבחינת יבול החומר היבש של הזנים החדשים בתנאי הגידול באזורים השונים בארץ, להערכת כדאיות הגידול, אלא צריך לבחון פרמטרים של איכות תזונתית של המספוא. זהו הפרמטר העיקרי שמעניין את הרפתנים הרוכשים את המספוא להאבסת הבקר. 

המחקר הנוכחי בוצע במשך 3 שנים ונועד לבחון: בשנה הראשונה זני קטניות למספוא חדשים, בשנה השנייה זני חיטה חדשים ובשנה השלישית ליגנוצלולוזות.

Editors' remarks:
animal feeding
Animals
cattle
cows
Fabaceae
field crops
forage and feed science
quality test
Triticum
varieties
Show More
Related Content
More details
ID:
37296
Last updated date:
08/11/2023 13:41
Creation date:
17/09/2018 14:41
Research report
מבחן איכות של צמחי מספוא
צוקרמן, אפרים; ניר, אורי
362-0068
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

 

מתוך התקציר:

צמחי המספוא משמשים כמרכיב סיבי גס חשוב בהזנת מע״ג, המהווה כ-30% מכלל בליל הפרות. המזון הגס הכרחי לתסיסה תקינה בכרס, כולל תחמיצים ושחתות של דגנים וקטניות, ובעת מחסור גם חומרי לוואי מגידולי שדה שונים. צמחי מספוא לייצור תחמיצים ושחתות מגודלים מדי שנה בארץ על שטח של כ- 500 אלף דונם. במשך השנים הזנים המסחריים מאבדים מעמידותם למחלות ולמזיקים, לכן יש צורך להחליפם בזני מספוא חדשים. הקונצפציה הבסיסית של המחקר הנוכחי הייתה שלא די בבחינת יבול החומר היבש של הזנים החדשים בתנאי הגידול באזורים השונים בארץ, להערכת כדאיות הגידול, אלא צריך לבחון פרמטרים של איכות תזונתית של המספוא. זהו הפרמטר העיקרי שמעניין את הרפתנים הרוכשים את המספוא להאבסת הבקר. 

המחקר הנוכחי בוצע במשך 3 שנים ונועד לבחון: בשנה הראשונה זני קטניות למספוא חדשים, בשנה השנייה זני חיטה חדשים ובשנה השלישית ליגנוצלולוזות.

Research report
You may also be interested in