מטרת העבודה:
1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.
סיכום:
מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.
מטרת העבודה:
1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.
סיכום:
מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.