נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
This item is archived
Monitoring the changes in "Time of Rumination" of Israeli dairy cows, by using the "SCR Hi-Tag" system
Principal Investigator :
Principal Investigator :
סולומון, רן
Partner :
Miron, Joshua
;
.
Other researchers :
בר שלום, א'; קליין, א'; עדין, גבי; בר, ד'
Year:
2007
Project number :
870-1485-07
Research Foundation:
Research Foundation for Dairy and Beef Cattle Sciences
Domain :
Animals
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations
Related Files :
Notes:

 

מטרת העבודה:

1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.

סיכום:

מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.

Editors' remarks:
animal feeding
Animals
Bet Dagan (site)
cows
dairy cattle
Hefer Valley
Rumination
Rumination time
Show More
Related Content
More details
ID:
37303
Last updated date:
08/11/2023 13:39
Creation date:
17/09/2018 15:34
You may also be interested in
Research report
Monitoring the changes in "Time of Rumination" of Israeli dairy cows, by using the "SCR Hi-Tag" system
סולומון, רן
בר שלום, א'; קליין, א'; עדין, גבי; בר, ד'
870-1485-07
The findings in this report are experimental results and do not in any way constitute recommendations

 

מטרת העבודה:

1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.

סיכום:

מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.

Research report
You may also be interested in