נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
איכות חושית של שמן הזית הנמכר בשוק הישראלי - ממצאי בחינה ראשוניים 2017-2012
Author :
Dag, Arnon
;
.
Zipori, Isaac
;
.
Co-Authors:
Volume :
71 (11)
Year:
2017
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
Gilat Center
From page:
24
To page:
25
(
Total pages:
2
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים  הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes  Positive )  ושלילי Negative attributes  כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של   0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.

Notes:
Editors' remarks:
olive oil
Show More
Related Content
More details
ID:
38155
Last updated date:
08/05/2023 12:26
Creation date:
27/11/2018 12:16
Non-reviewed publication
איכות חושית של שמן הזית הנמכר בשוק הישראלי - ממצאי בחינה ראשוניים 2017-2012
71 (11)

שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים  הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes  Positive )  ושלילי Negative attributes  כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של   0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.

Non-reviewed publication
You may also be interested in