נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י ‘הונג לונג’ ו’מאוריציוס’
Author :
Eyal, Yoram
;
.
Goren, Moshe
;
.
Lichter, Amnon
;
.
Co-Authors:

עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל

Volume :
71 (7)
Year:
2017
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
Agricultural Research Organization (Unit)
From page:
32
To page:
36
(
Total pages:
5
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות  טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל  בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........

Notes:
Editors' remarks:
food storage
Litchi chinensis
necrosis
Show More
Related Content
More details
ID:
38208
Last updated date:
08/05/2023 11:17
Creation date:
02/12/2018 12:20
Non-reviewed publication
התפתחות הפרי והחמת הקליפה בזני הליצ'י ‘הונג לונג’ ו’מאוריציוס’

עמית פחימה, סער לוינקרון, סמדר הרפז-סעד / המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות רחובות. רפי שטרן / מו״פ צפון, מיג״ל

71 (7)

בליצ׳י, החמה מהירה של קליפת הפרי לאחר קטיף מהווה גורם מרכזי לירידה בערכו המסחרי מונעת אחסון ממושך ושיווק הפרי במועד המניב את התמורה המיטבית לחקלאי. הזן ‘מאוריציוס’ ניחן בפוריות  טובה אך מראה רגישות גבוהה להחמת קליפה לפני קטיף ובמיוחד אחריו. הזן ‘הונג לונג’, שניטע בארץ בשנים האחרונות בהיקפים הולכים וגדלים, מצטיין בפוריות רב-שנתית גבוהה מאד, בהבשלה מוקדמת ובפרי גדול. עם זאת קיים ידע מועט בלבד לגבי מאפייניו, כמו מועד הבשלה אופטימלי מבחינת יחס סוכר/חומצה ושינוי צבע הקליפה מירוק לאדום, רגישות הפרי להחמת קליפה, כושר אחסון ועוד. מלימוד תהליך התפתחות הפרי בשני הזנים נמצא כי פרי בוגר מהזן ‘הונג לונג’ גדול משמעותית מפרי ה’מאוריציוס’, 32 ג׳ לעומת 28 ג׳ בממוצע, בהתאמה. בעוד שקצב צבירת הסוכר )כמ״מ, TSS ( דומה בשני הזנים, פירוק החומצה בזן ‘הונג לונג’ מתחיל בשלב מוקדם יותר בהתפתחות הפרי ועל כן יחס סוכר/חומצה אופטימלי לקטיף מתקבל  בזן זה במועד מוקדם מאשר ב’מאוריציוס’........

Non-reviewed publication
You may also be interested in