תחמיצי החיטה מהווים את המזון הגס העיקרי ברפת ולכן זכו למחקר ענף שחלקו אף דווח בכנסים שעברו. הנושאים שזכו להתעניינות המרבית היו השפעת שלב הקציר על היבול, הנעכלות וביצועי הפרות. כיום ברור שקציר החיטה בשלב הפריחה כרוך ביבול נמוך יותר של חומר יבש ומאידך, בנעכלות גבוהה יותר של דופן התא. ובכל אופן, מאחר והרפתן אינו מגדל בעצמו את המספוא אלא סמוך על שולחנו של המיספויניק והאחרון סמוך על חסדי מערך הקציר, נקצרת החיטה לתחמיץ בשלב כלשהו בין פריחה להבשלת דונג. אולם בצד תחמיצי החיטה מופיעים בכמויות קטנות יותר גם תחמיצי דגן אחרים.
תחמיצי החיטה מהווים את המזון הגס העיקרי ברפת ולכן זכו למחקר ענף שחלקו אף דווח בכנסים שעברו. הנושאים שזכו להתעניינות המרבית היו השפעת שלב הקציר על היבול, הנעכלות וביצועי הפרות. כיום ברור שקציר החיטה בשלב הפריחה כרוך ביבול נמוך יותר של חומר יבש ומאידך, בנעכלות גבוהה יותר של דופן התא. ובכל אופן, מאחר והרפתן אינו מגדל בעצמו את המספוא אלא סמוך על שולחנו של המיספויניק והאחרון סמוך על חסדי מערך הקציר, נקצרת החיטה לתחמיץ בשלב כלשהו בין פריחה להבשלת דונג. אולם בצד תחמיצי החיטה מופיעים בכמויות קטנות יותר גם תחמיצי דגן אחרים.