המרכיב המשמעותי הקיים בירק ונעלם בשימור הוא הקרוטן. המבנה הכללי של מולקולת הקרוטן הוא: שרשרת אליפטית מצומדת לכל אורכה שבשני קצותיה טבעות משושות. העלמות הקרוטן בשימור ומערכת הקשרים המצומדים שלאורך השרשרת האליפטית, הביאו למחשבה שיתכן והקרוטן ממלא תפקיד כלשהו בהגברת ייצור חל"צ החלב כאשר הפרות ניזונות על מרעה ירוק. מטרת העבודה הייתה לבחון האם תוספת קרוטן למנה כולית של חולבות לרמה המצויה בירק, תגרום לעליה בריכוז החל"צ בחלב.
המרכיב המשמעותי הקיים בירק ונעלם בשימור הוא הקרוטן. המבנה הכללי של מולקולת הקרוטן הוא: שרשרת אליפטית מצומדת לכל אורכה שבשני קצותיה טבעות משושות. העלמות הקרוטן בשימור ומערכת הקשרים המצומדים שלאורך השרשרת האליפטית, הביאו למחשבה שיתכן והקרוטן ממלא תפקיד כלשהו בהגברת ייצור חל"צ החלב כאשר הפרות ניזונות על מרעה ירוק. מטרת העבודה הייתה לבחון האם תוספת קרוטן למנה כולית של חולבות לרמה המצויה בירק, תגרום לעליה בריכוז החל"צ בחלב.