ענף האפרסמון בארץ, הנשען על הזן ׳טריומף׳, נמצא כבר מספר שנים בירידה. כדי לחזקו ולהעלותו שוב על פסים רווחיים נבדקו בעבר מספר זנים סיניים, הן מקדימים והן מאחרים, ובהם הזן ‘ 123 ’, שבעבר סבל מכמה בעיות: למרות מראהו האיכותי של הפרי וההבשלה המוקדמת שלו, המהווים יתרונות מסחריים, הוא התרכך מוקדם מהרצוי והתפתחו בו נזקים. בניסוי שבוצע בעונת 2015 נמצא כי בטיפול נכון, הכולל ריסוס ג׳יברלין במטע, טיפול במעכב פעולת האתילן סמארטפרש 1-MCP, הבחלה בטמפרטורה גבוהה יחסית ל׳טריומף׳ וקטיף בשלב הבשלה נכון מתקבל פרי איכותי ומקדים בעל פוטנציאל מסחרי.
ענף האפרסמון בארץ, הנשען על הזן ׳טריומף׳, נמצא כבר מספר שנים בירידה. כדי לחזקו ולהעלותו שוב על פסים רווחיים נבדקו בעבר מספר זנים סיניים, הן מקדימים והן מאחרים, ובהם הזן ‘ 123 ’, שבעבר סבל מכמה בעיות: למרות מראהו האיכותי של הפרי וההבשלה המוקדמת שלו, המהווים יתרונות מסחריים, הוא התרכך מוקדם מהרצוי והתפתחו בו נזקים. בניסוי שבוצע בעונת 2015 נמצא כי בטיפול נכון, הכולל ריסוס ג׳יברלין במטע, טיפול במעכב פעולת האתילן סמארטפרש 1-MCP, הבחלה בטמפרטורה גבוהה יחסית ל׳טריומף׳ וקטיף בשלב הבשלה נכון מתקבל פרי איכותי ומקדים בעל פוטנציאל מסחרי.