נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
Physiological aspects, nutrient levels and anti-proliferative activities in hot and sweet peppers (organic Vs. conventional fertilization)
Year:
2013
Authors :
Gharra, Ousayd
;
.
Volume :
Co-Authors:
Facilitators :
Elmann, Anat
;
.
Fallik, Elazar
;
.
From page:
0
To page:
0
(
Total pages:
1
)
Abstract:

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק ודר' ענת אלמן

פרי הפלפל, על צבעיו וזניו הרב גוניים, מהווה את אחד מירקות הפרי החשובים ביותר בתזונת האדם, בעיקר בארצות מפותחות, אך גם בארצות מתפתחות. הצריכה השנתית של פלפל בישראל בשנתיים האחרונות הסתכמה בכ 111- אלף טונות, כאשר פרי הפלפל הנו השני בחשיבותו כמוצר ייצוא לאחר תפוחי אדמה. בשנים אלו יוצאו כ 111,111- טונות לאירופה וצפון אמריקה, בעיקר בהובלה ימית )אחסנה ממושכת(. סך כל הצריכה העולמית של פלפל מוערכת בכ 27- מיליון טונות.

צריכת הפלפל הינה גבוהה בארץ ובעולם מאחר והפלפלים עשירים במרכיבים תזונתיים שונים(פוליפנולים, פלבונואידים, ויטמינים, מינרלים וכו'). למרכיבים אלו תכונות משפרות בריאות והם

מעורבים במנגנוני הגנה של גוף האדם מפני מחלות שונות. מחלת הסרטן הינה גורם התמותה השני בעולם המערבי. מידע מדעי מצטבר מצביע על כך שלתזונה עתירת נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים)תפקיד חשוב  במניעת מחלת הסרטן. בהשוואה לירקות אחרים, הפלפל, בעיקר האדום, מכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון, הנובעת, בין היתר, מנוכחותם של קפסיאטים והידרוקפסיאטים - חומרים שהראו אפקטים אנטי סרטניים, הן בתנאי מעבדה והן בבדיקות בבעלי חיים.

Note:
Access to full text is only for authorized persons
antioxidants
cancer (disease)
Capsicum annuum (hot peppers)
Capsicum annuum (pepper)
fertilizer application
plant physiology
Show More
Related Content
More details
DOI :
Article number:
0
Affiliations:
Database:
Publication Type:
Dissertation
;
.
Language:
Hebrew
Editors' remarks:
ID:
41782
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
24/06/2019 14:46
Scientific Publication
Physiological aspects, nutrient levels and anti-proliferative activities in hot and sweet peppers (organic Vs. conventional fertilization)

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק ודר' ענת אלמן

פרי הפלפל, על צבעיו וזניו הרב גוניים, מהווה את אחד מירקות הפרי החשובים ביותר בתזונת האדם, בעיקר בארצות מפותחות, אך גם בארצות מתפתחות. הצריכה השנתית של פלפל בישראל בשנתיים האחרונות הסתכמה בכ 111- אלף טונות, כאשר פרי הפלפל הנו השני בחשיבותו כמוצר ייצוא לאחר תפוחי אדמה. בשנים אלו יוצאו כ 111,111- טונות לאירופה וצפון אמריקה, בעיקר בהובלה ימית )אחסנה ממושכת(. סך כל הצריכה העולמית של פלפל מוערכת בכ 27- מיליון טונות.

צריכת הפלפל הינה גבוהה בארץ ובעולם מאחר והפלפלים עשירים במרכיבים תזונתיים שונים(פוליפנולים, פלבונואידים, ויטמינים, מינרלים וכו'). למרכיבים אלו תכונות משפרות בריאות והם

מעורבים במנגנוני הגנה של גוף האדם מפני מחלות שונות. מחלת הסרטן הינה גורם התמותה השני בעולם המערבי. מידע מדעי מצטבר מצביע על כך שלתזונה עתירת נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים)תפקיד חשוב  במניעת מחלת הסרטן. בהשוואה לירקות אחרים, הפלפל, בעיקר האדום, מכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון, הנובעת, בין היתר, מנוכחותם של קפסיאטים והידרוקפסיאטים - חומרים שהראו אפקטים אנטי סרטניים, הן בתנאי מעבדה והן בבדיקות בבעלי חיים.

Scientific Publication
You may also be interested in