נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
Roses as a functional food : characterization of taste, shelf life, sensitivity to Botritis cinerea and antioxidant content
Year:
2010
Authors :
Agami, Orit
;
.
Volume :
Co-Authors:
Facilitators :
Friedman, Haya
;
.
From page:
0
To page:
0
(
Total pages:
1
)
Abstract:

בהדרכת דר' חיה פרידמן

קיים תיעוד מזה אלפי שנים שפרחים שונים שמשו למאכל. בעולם המערבי, בו יש חיפוש מתמיד לחידושים קולינאריים, פרחי המאכל מציעים טעם וצבע מיוחדים. לכן בשנים האחרונות העניין  בפרחי מאכל הולך וגובר. כבר היום ניתן למצוא פרחי מאכל במסעדות, כתוספת לסלט או מרק וכקישוט צבעוני במנה או בשתייה..

ורדים נצרכים למאכל בתרבויות רבות בעיקר כריבות, תה, חומרי טעם )מי ורדים( וכצמחי מרפא. התכונות של ורדים כצמחי מרפא ומגוון הריחות והצבעים שלהם, הופך את צמחי הורדים למועמדים מצוינים כמזון פונקציונאלי. אחד החסרונות הבולטים של ורדים כמוצר טרי למאכל הוא שעלי הכותרת שלהם לרוב קשים ללעיסה ובנוסף הם עפיצים ומרירים, תכונות שאינן מתאימות למזון. בעבודה ראשונית במעבדה זיהינו קבוצה גדולה של ורדים ) 24 זנים( בעלי מרקם סביר, אשר אינם מרים מדי, וקבוצה זו שמשה כבסיס לעבודה הנוכחית. מטרת עבודה זו הייתה לאפיין לראשונה את זני הורדים השונים ולבחון את האפשרות של שיווקם כמזון פונקציונאלי. התכונות שנבחנו עבור חלק מהזנים היו: אורך חיי המדף, עמידות לבוטריטיס, תכולת נוגדי חמצון ואפיוני טעם וריח.

Note:
Access to full text is only for authorized persons
antioxidant
Botrytis
Plants
Rosa
shelf life
taste
Show More
Related Content
More details
DOI :
Article number:
0
Affiliations:
Database:
Publication Type:
Dissertation
;
.
Language:
Hebrew
Editors' remarks:
ID:
41910
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
26/06/2019 12:23
Scientific Publication
Roses as a functional food : characterization of taste, shelf life, sensitivity to Botritis cinerea and antioxidant content

בהדרכת דר' חיה פרידמן

קיים תיעוד מזה אלפי שנים שפרחים שונים שמשו למאכל. בעולם המערבי, בו יש חיפוש מתמיד לחידושים קולינאריים, פרחי המאכל מציעים טעם וצבע מיוחדים. לכן בשנים האחרונות העניין  בפרחי מאכל הולך וגובר. כבר היום ניתן למצוא פרחי מאכל במסעדות, כתוספת לסלט או מרק וכקישוט צבעוני במנה או בשתייה..

ורדים נצרכים למאכל בתרבויות רבות בעיקר כריבות, תה, חומרי טעם )מי ורדים( וכצמחי מרפא. התכונות של ורדים כצמחי מרפא ומגוון הריחות והצבעים שלהם, הופך את צמחי הורדים למועמדים מצוינים כמזון פונקציונאלי. אחד החסרונות הבולטים של ורדים כמוצר טרי למאכל הוא שעלי הכותרת שלהם לרוב קשים ללעיסה ובנוסף הם עפיצים ומרירים, תכונות שאינן מתאימות למזון. בעבודה ראשונית במעבדה זיהינו קבוצה גדולה של ורדים ) 24 זנים( בעלי מרקם סביר, אשר אינם מרים מדי, וקבוצה זו שמשה כבסיס לעבודה הנוכחית. מטרת עבודה זו הייתה לאפיין לראשונה את זני הורדים השונים ולבחון את האפשרות של שיווקם כמזון פונקציונאלי. התכונות שנבחנו עבור חלק מהזנים היו: אורך חיי המדף, עמידות לבוטריטיס, תכולת נוגדי חמצון ואפיוני טעם וריח.

Scientific Publication
You may also be interested in