גידול מסחרי של צמחי וניל מתבצע הודות להאבקה ידנית של הפרחים, הפורחים משך יום אחד בלבד. תרמילי הוניל הארוכים נקצרים טרם הבשלתם. טעמם מתפתח לאחר ייבושם בשמש במשך מספר חודשים. צבע התרמילים הופך מירוק לחום ומרכיב הבשומת העיקרי, vanillin, משתחרר באיטיות מהשייר הסוכרי (גליקוזידי) הקשור אליו. נוכחות זרעי הוניל השחורים או הפלומה הלבנה של גבישי ה- vanillin על התרמילים הבשלים מעידים על איכות גבוהה של המוצר. הוניל משמש להפקת תמצית וניל, בה משתמשים בעיקר בייצור גלידות, שוקולד, עוגיות ועוד. וניל הוא התבלין השני היקר ביותר לאחר זעפרן. ונילין, טבעי או סינתטי, הוא בעל בשומת וניל מתקתקה אופיינית, אך אין ביכולתו להתחרות עם הבשומת העשירה והמורכבת של תרמיל הוניל בעל המגוון הנרחב של חומרי טעם ובשומת. בשומת של וניל, בדומה לבשומת של תות שדה, גורמת לחיוך על פניהם של תינוקות בני יומם. ethyl vanillin סינתטי, בעל בשומת דומה לזו של ונילין ועצמת ריח הגדולה פי שלושה מזו של ונילין, מהווה מרכיב חשוב בתעשיית המזון והבשמים. vanilla Tahiti ((Vanilla tahitensis, בעלת ריכוז נמוך יחסית של ונילין, מכילה בעיקר תרכובות בעלות שייר anisyl .
גידול מסחרי של צמחי וניל מתבצע הודות להאבקה ידנית של הפרחים, הפורחים משך יום אחד בלבד. תרמילי הוניל הארוכים נקצרים טרם הבשלתם. טעמם מתפתח לאחר ייבושם בשמש במשך מספר חודשים. צבע התרמילים הופך מירוק לחום ומרכיב הבשומת העיקרי, vanillin, משתחרר באיטיות מהשייר הסוכרי (גליקוזידי) הקשור אליו. נוכחות זרעי הוניל השחורים או הפלומה הלבנה של גבישי ה- vanillin על התרמילים הבשלים מעידים על איכות גבוהה של המוצר. הוניל משמש להפקת תמצית וניל, בה משתמשים בעיקר בייצור גלידות, שוקולד, עוגיות ועוד. וניל הוא התבלין השני היקר ביותר לאחר זעפרן. ונילין, טבעי או סינתטי, הוא בעל בשומת וניל מתקתקה אופיינית, אך אין ביכולתו להתחרות עם הבשומת העשירה והמורכבת של תרמיל הוניל בעל המגוון הנרחב של חומרי טעם ובשומת. בשומת של וניל, בדומה לבשומת של תות שדה, גורמת לחיוך על פניהם של תינוקות בני יומם. ethyl vanillin סינתטי, בעל בשומת דומה לזו של ונילין ועצמת ריח הגדולה פי שלושה מזו של ונילין, מהווה מרכיב חשוב בתעשיית המזון והבשמים. vanilla Tahiti ((Vanilla tahitensis, בעלת ריכוז נמוך יחסית של ונילין, מכילה בעיקר תרכובות בעלות שייר anisyl .