נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
Genetic, physiological and biochemical characterization of post-harvest water loss of pepper fruit
Year:
2015
Authors :
Popovsky, Sigal
;
.
Volume :
Co-Authors:
Facilitators :
Fallik, Elazar
;
.
Paran, Ilan
;
.
From page:
0
To page:
0
(
Total pages:
1
)
Abstract:

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן

הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:

1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.

2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.

3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.

Note:
Access to full text is only for authorized persons
Capsicum annuum (pepper)
Capsicum spp
food storage
Genetics
Quantitative trait loci (QTL)
shelf life
Show More
Related Content
More details
DOI :
Article number:
0
Affiliations:
Database:
Publication Type:
Dissertation
;
.
Language:
Hebrew
Editors' remarks:
ID:
42324
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
10/07/2019 11:29
You may also be interested in
Scientific Publication
Genetic, physiological and biochemical characterization of post-harvest water loss of pepper fruit

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק, דר' אילן פארן

הפלפל התרבותי (Capsicum spp) הוא מהגידולים החקלאים החשובים של ישראל, אולם אחד הגורמים המגבילים את אספקת הפרי לשווקים הוא אורך חיי המדף. פרי הפלפל נשמר באחסון לתקופה מרבית של שבועיים, ובמשך הזמן הזה חלה התרככות של הפרי, הזדקנות הרקמות, התפתחות ריקבון וירידה כללית באיכותו. איבוד מים מהפרי הוא הגורם המרכזי בתהליכי ההזדקנות של פרי באחסון, כך שהיכולת להפחית את איבוד המים תאפשר הגמשת מועד הקטיף, הארכת משך האחסנה של הפרי והוזלת עלויות האחסנה. כתוצאה מכך תתאפשר גם הקטנת הפחת לאחר הקטיף, הוזלת השיווק של פרי איכותי יותר וייצוא ימי לשווקים רחוקים. למרות חשיבות התכונה, השבחת פלפל להארכת חיי מדף לא הביאה לפריצות דרך משמעותיות בגלל העדר מוטציות ידועות לתכונה זו כמו בעגבנייה, העדר ידע על הבקרה הגנטית של התכונה והעדר כלים טיפוחים לייעול הסלקציה כגון סמנים מולקולריים. מטרות המחקר הספציפיות היו:

1. מיפוי מולקולרי של האזורים העיקריים בגנום (quantitative trait loci, QTL) המבקרים איבוד מים מהפרי לאחר קטיף בפלפל.

2. מיפוי ה QTL ברזולוציה גבוהה וזיהוי גנים מועמדים המבקרים את התכונה.

3. אפיון תכונות פיסיולוגיות ומטבוליות בעלות קשר הדוק לאיבוד מים מהפרי לאחר הקטיף.

Scientific Publication
You may also be interested in