נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
השפעת חומצה אבציסית על תהליך הבשלת פרי המ'ג'הול
Author :
Hoffman, Aharon
;
.
Ignat, Timea
;
.
Lichter, Amnon
;
.
Schmilovitch, Ze'ev
;
.
Co-Authors:

סער אלבר - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
סמדר הרפז-סעד - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
אמנון בוסתן - המרכז לחקלאות מדברית, מפעלי רמת נגב בע"מ.
רחלי בן-צבי - צמח ניסיונות. 

Volume :
74(5)
Year:
2020
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
From page:
34
To page:
38
(
Total pages:
5
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

התמר הוא מענפי המטע הרווחיים ביותר בישראל בעשור האחרון, ועם זאת הינו עתיר עבודה ומשלב מיכון לעבודה בגובה, מכיוון שמועד הבשלת הפרי על האשכול אינו אחיד, נהוג לבצע גדיד סלקטיבי ולחזור אל כל אשכול מספר פעמים, נתון המייקר מאוד את הגדיד ומלווה באובדן יבול. המחקר הנוכחי התמקד בלימוד המנגנון המבקר את הבשלת הפרי בתמר מג'הול, כאשר הנחת היסוד הייתה שלהורמון הצמחי חומצה אבציסית (ABA) תפקיד מרכזי בבקרת תהליך ההבשלה. נמצא ש-ABA מופיע בציפה בשבוע ה-17 לאחר ההאבקה, מועד בו מתחילים תהליכי הבשלה דוגמת שינוי צבע הקליפה, ירידה בתכולת המים וצבירת סוכרים בציפה. מנקודה זו עולה רמת ה-ABA בעקביות עד הגדיד. יישום חיצוני של ABAזירז את שינוי צבע הקליפה מירוק לצהוב, כמו גם את קצב עליית הסוכרים המסיסים (בריקס) בציפת הפרי, בהשוואה לביקורת. מהתוצאות מסתמן כי טיפול ABA עשוי לאפשר את זירוז תהליך הבשלת הפרי במג'הול ומיתון חוסר האחידות בזמני ההבשלה בין הפירות באשכול. יידרש מחקר נוסף כדי לפתח פרוטוקול יישום מיטבי.   

Notes:
Editors' remarks:
ABA
MEDJOOL
Phoenix dactylifera
plant hormones
ripening
Show More
Related Content
More details
ID:
48720
Last updated date:
20/07/2023 12:33
Creation date:
29/07/2020 22:52
Non-reviewed publication
השפעת חומצה אבציסית על תהליך הבשלת פרי המ'ג'הול

סער אלבר - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
סמדר הרפז-סעד - המכון למדעי הצמח, הפקולטה לחקלאות, רחובות.
אמנון בוסתן - המרכז לחקלאות מדברית, מפעלי רמת נגב בע"מ.
רחלי בן-צבי - צמח ניסיונות. 

74(5)

התמר הוא מענפי המטע הרווחיים ביותר בישראל בעשור האחרון, ועם זאת הינו עתיר עבודה ומשלב מיכון לעבודה בגובה, מכיוון שמועד הבשלת הפרי על האשכול אינו אחיד, נהוג לבצע גדיד סלקטיבי ולחזור אל כל אשכול מספר פעמים, נתון המייקר מאוד את הגדיד ומלווה באובדן יבול. המחקר הנוכחי התמקד בלימוד המנגנון המבקר את הבשלת הפרי בתמר מג'הול, כאשר הנחת היסוד הייתה שלהורמון הצמחי חומצה אבציסית (ABA) תפקיד מרכזי בבקרת תהליך ההבשלה. נמצא ש-ABA מופיע בציפה בשבוע ה-17 לאחר ההאבקה, מועד בו מתחילים תהליכי הבשלה דוגמת שינוי צבע הקליפה, ירידה בתכולת המים וצבירת סוכרים בציפה. מנקודה זו עולה רמת ה-ABA בעקביות עד הגדיד. יישום חיצוני של ABAזירז את שינוי צבע הקליפה מירוק לצהוב, כמו גם את קצב עליית הסוכרים המסיסים (בריקס) בציפת הפרי, בהשוואה לביקורת. מהתוצאות מסתמן כי טיפול ABA עשוי לאפשר את זירוז תהליך הבשלת הפרי במג'הול ומיתון חוסר האחידות בזמני ההבשלה בין הפירות באשכול. יידרש מחקר נוסף כדי לפתח פרוטוקול יישום מיטבי.   

Non-reviewed publication
You may also be interested in