פרי ליצ'י במצב של הבשלת יתר עובר תהליכי תסיסה ואינו מתאים לאחסון וליצוא בשל טעמו שנפגם ובשל רמת הריקבונות הגבוהה באחסון. על סמך תוצאות הניסויים המתוארים במאמר, ניתן לפתח מדד להבשלת יתר ולקביעה אם הפרי מתאים ליצוא, וזאת עפ"י רמת המטבוליטים האנארוביים ביום הקטיף.
See English summary at the end of the article.
פרי ליצ'י במצב של הבשלת יתר עובר תהליכי תסיסה ואינו מתאים לאחסון וליצוא בשל טעמו שנפגם ובשל רמת הריקבונות הגבוהה באחסון. על סמך תוצאות הניסויים המתוארים במאמר, ניתן לפתח מדד להבשלת יתר ולקביעה אם הפרי מתאים ליצוא, וזאת עפ"י רמת המטבוליטים האנארוביים ביום הקטיף.
See English summary at the end of the article.