נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
Induced cracking in grapes
Author :
Dvir, Orit
;
.
Kaplunov, Tatiana
;
.
Lichter, Amnon
;
.
Lurie, Susan
;
.
Zutahy, Yohanan
;
.
Co-Authors:

יוליה ברמין

Volume :
56
Year:
2002
Source of publication :
Alon Ha'Note'a
Database:
Unit:
Agricultural Research Organization (Unit)
From page:
219
To page:
222
(
Total pages:
4
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

היסדקות ענבי מאכל בכרם או לאחר הבציר עלולה להיות בעלת השלכות קשות מבחינה פיטופתולוגית. התופעה ידועה כקשורה למאזן המים בפרי, אך מהמחקר המדווח להלן אפשר להצביע על מספר גורמים המשפיעים על היסדקות ענבי מאכל לאחר טבילה בתמיסה מימית. תופעה זו, שניתן לכנותה היסדקות מושרית, מאפשרת להוסיף לתמיסה המימית חומרים שונים ולבחון את השפעתם המעכבת על ההיסדקות. התוצאות מראות, כי תוספת סידן מפחיתה באופן כללי היסדקויות, ותופעה דומה מתקבלת לאחר טבילת הפרי בבופר בסיסי.

Notes:

See English summary at the end of the article.

Editors' remarks:
Bet Dagan (site)
fruit cracking
technology and storage
Vitis / grapes
Show More
Related Content
More details
ID:
55440
Last updated date:
12/07/2022 16:55
Creation date:
04/07/2021 09:19
Non-reviewed publication
Induced cracking in grapes

יוליה ברמין

56

היסדקות ענבי מאכל בכרם או לאחר הבציר עלולה להיות בעלת השלכות קשות מבחינה פיטופתולוגית. התופעה ידועה כקשורה למאזן המים בפרי, אך מהמחקר המדווח להלן אפשר להצביע על מספר גורמים המשפיעים על היסדקות ענבי מאכל לאחר טבילה בתמיסה מימית. תופעה זו, שניתן לכנותה היסדקות מושרית, מאפשרת להוסיף לתמיסה המימית חומרים שונים ולבחון את השפעתם המעכבת על ההיסדקות. התוצאות מראות, כי תוספת סידן מפחיתה באופן כללי היסדקויות, ותופעה דומה מתקבלת לאחר טבילת הפרי בבופר בסיסי.

See English summary at the end of the article.

Non-reviewed publication
You may also be interested in