נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
ננו-חומרים מבוססי פולימרים טבעיים לשיפור איכות והשתמרות של תוצרת חקלאית [תקציר]
Year:
2021
Authors :
Poverenov, Elena
;
.
Volume :
Co-Authors:
Facilitators :
From page:
0
To page:
0
(
Total pages:
1
)
Abstract:

גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.

Note:
Related Files :
food quality
nanotechnology
Polymers
Storage of agricultural produce and food
Show More
Related Content
More details
DOI :
Article number:
0
Affiliations:
Database:
Publication Type:
Abstract
;
.
Conference paper
;
.
Language:
Hebrew
Editors' remarks:
ID:
57825
Last updated date:
02/03/2022 17:27
Creation date:
08/02/2022 08:53
You may also be interested in
Scientific Publication
ננו-חומרים מבוססי פולימרים טבעיים לשיפור איכות והשתמרות של תוצרת חקלאית [תקציר]

גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.

Scientific Publication
You may also be interested in